Молодіжний центр цьогоріч обійдеться у 135 тисяч

«Дискотека чи молодіжний центр» — батл депутатів через вінницький «Квадрат»

13 березня 2018, 16:53

Молодіжний центр цьогоріч обійдеться у 135 тисяч

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Дискотека чи молодіжний центр» — батл депутатів через вінницький «Квадрат»

    Коментарі (1)

Перший у Вінниці молодіжний центр має стати майданчиком для втілення ідей сучасної молоді. Це середовище для креативних, цікавих та прогресивних молодих людей. Півтора року команда активістів створювала комунальний заклад "Вінницький обласний молодіжний центр "Квадрат". Про це Vlasno.info стало відомо на постійній комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації Вінницької облради.

— За рік існування молодіжного центру "Квадрат" проведено значну роботу ініціативною, активною молоддю. Силами волонтерів та активістів зробили кілька генеральних прибирань, під час яких вивезли п'ять вантажівок сміття та очистили стіни. Впродовж минулого року командою, яка працює над проектом, залучено від Агентства ООН у справах біженців 650 тисяч гривень на технічне обладнання та меблі. Спільно з Департаментом комунального будівництва розробили проектно-кошторисну документацію та направили на Державний фонд регіонального розвитку, — проінформувала директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталія Заболотна.

Завдяки активній молоді торік Центр виграв конкурс бюджету громадських ініціатив — один мільйон гривень.

— Молодіжний центр — місце, куди молодь зможе прийти після роботи або навчання і отримати ресурсну, організаційну підтримку, щоб втілити в життя свою ідею. Останній форум у Центрі зібрав понад 170 молодих активістів зі всієї Вінницької області. На базі молодіжного центру заплановані заходи з культури, неформальної освіти, працевлаштування, національно-патріотичного виховання тощо, — розповіла пані Наталія.

За словами очільниці департаменту, цьогоріч на утримання Центру піде 135 тисяч гривень. А наступного року Центр запрацює наповну, і знадобиться вже 2 мільйона 190 тисяч гривень.

DSC00847 1

На комісії розпочалась гаряча дискусія щодо можливості об'єднати кілька організацій та молодіжний центр.

— Я розумію, що в цьому приміщені набагато доречніше було б зробити дискотеку, і воно б приносило більше заробітку. Але у нашому місті та області немає жодного закладу, орієнтованого тільки на молодь, — зауважила Наталя Михайлівна.

Найближчих півроку Центр працюватиме в експериментальному режимі, і нових працівників не набиратимуть.

DSC00842 1

Нагадаємо, у Вінниці облаштують безкоштовний молодіжний центр за турецькі гроші.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення