бюджетна комісія фото

«Чи варто фінансувати опричників влади?» - зміни до оборонної програми Вінниччини ухвалили після жвавого обговорення

19 березня 2018, 21:44

Членів обласної бюджетної комісії запевнили, що вінницькі правоохоронці не брали участі в розгоні наметового містечка

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Чи варто фінансувати опричників влади?» - зміни до оборонної програми Вінниччини ухвалили після жвавого обговорення

    Коментарі (1)

Членів обласної бюджетної комісії запевнили, що вінницькі правоохоронці не брали участі в розгоні наметового містечка

На засіданні бюджетної депутатської комісії Вінницької облради виникло жваве обговорення щодо внесення змін і доповнень до обласної комплексної оборонно-правоохоронної програми на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади і громад». Частина депутатів була занепокоєна тим, що з місцевого бюджету, мовляв, будуть допомагати фінансувати «опричників діючого режиму», повідомляє Vlasno.info.

бюджетна комісія фото

Доповідав директор Департаменту цивільного захисту Вінницької ОДА Сергій Вовченко. Він наголошував на необхідності доповнити комплексну оборонно-правоохоронну програму. Зокрема, в аспектах облаштування тренувального комплексу для забезпечення навчань спецпідрозділів, створення спільних груп для боротьби з тероризмом, підготовки бійців для відправки у зону бойових дій на Донбасі. Також йшлося про фінансування переобладнання інженерно-технічних засобів охорони, які необхідно Управлінню з питань виконання виконань та апробації.

бюджетна комісія фото


Голова бюджетної комісії Геннадій Мазур нагадав, що програма «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади і громад» була ухвалена рішенням сесії обласної Ради в 2016 році.


– Ми маємо підтримувати наші територіальні підрозділи оборони. Але, треба зауважити, що в нинішній час війни ми виділяємо 5 % ВВП на Міноборони. Це 160 млрд. грн. по цілому напрямку Департаментів. Тому необхідно забезпечити чітку комунікацію з Міністерством оборони, щоб вирішувати нагальні проблеми, - сказав Геннадій Мазур.

бюджетна комісія фото

Член комісії, депутат обласної Ради Тарас Фурман звернув увагу, що на 2018-2020 роки пропонується фінансувати підрозділи Національної поліції на значному рівні (понад 3 млн. грн.).


– Але ми бачили, для чого створюється ця «армія опричників», коли розганяли наметове містечко. Тому я не хотів би фінансувати їх з місцевого бюджету, – сказав Тарас Фурман. – Країна перебуває в стані війни. І армія потребує фінансування з боку різних джерел – волонтерських, бюджету тощо. Але правоохоронці не повинні бути «опричниками», які захищають не населення, а олігархів від народу.

бюджетна комісія фото

Сергій Вовченко пояснив, що вінницькі частини Національної поліції та Національної гвардії не брали участі в розгоні наметового містечка в Києві. Він підкреслив, що поки стоїть питання внесення змін у текстову частину програми, а не виділення коштів. Їх, по словам Геннадія Мазура, виділятимуть лише рішенням сесії обласної Ради (якщо будуть залишки). Механізм такий: обласний бюджет надає субвенцію державному на ту чи іншу програму.


Сергій Вовченко нагадав, що допомога в рамках програми «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади і громад» значною мірою надаватиметься батальйону «Вінниця», який перебуває в зоні АТО. Саме для нього в першу чергу придбаватимуть транспорті та спеціальні засоби.

бюджетна комісія фото

В результаті обговорення і роз'яснень чиновника члени комісії підтримали запропоновані зміни до програми «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади і громад».


Читайте ще: Військовим замість димових шашок для маскування в АТО купили суміш для обкурювання дерев.

Фото: автора та з архіву редакції

Коментарі    Оновити список коментарів

Кам Бер
0 # Кам Бер 20.03.2018, 11:58
А 6-го грудня 2014 року у Вінниці Нацгвардія стояла проти народу. Погано працюють, не спасли губернатора!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення