За попередніми даними, сума збитків становить понад 6 мільйонів гривень

В лікарні Одеси під виглядом медичного кисню постачали технічний

19 березня 2018, 12:51

За попередніми даними, сума збитків становить понад 6 мільйонів гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В лікарні Одеси під виглядом медичного кисню постачали технічний

  адміністратор   Додати коментар

В Одесі правоохоронці розкрили злочинну структуру, яка постачала в лікарні технічний кисень замість медичного. Про це повідомляє прес-служба МВС України, інформує Vlasno.info.

«Медичний» кисень не тільки не відповідав вимогам ДСТУ, його ринкова вартість була у кілька разів менша. За попередніми даними, сума збитків становить понад 6 мільйонів гривень.

Окрім комерційної структури-постачальника, до злочину можуть бути причетні і посадові особи медичних закладів. Аналіз результатів тендерів показав, що публічні процедури проводились штучно, так як умови заздалегідь були прописані для конкретної продукції конкретного постачальника. Корупційна схема була розроблена з метою власного збагачення та привласнення бюджетних коштів.

Дана комерційна структура є однією з найбільших, що постачає продукцію цієї категорії, а саме кисень медичний до закладів охорони здоров'я на території України. Як наслідок, до медустанов потрапляв кисень, який повинен використовуватись у промислових цілях.

Правоохоронці встановили місце придбання технічного кисню та методи його легалізації. Зокрема, складалися та видавалися документи з фальсифікованими відомостями. Замовники отримували продукцію разом з підтверджуючими документами, де виробником зазначався вітчизняний завод медичних приладів.

Під час обшуків вилучили «чорнову» бухгалтерію, 880 тисяч гривень, 1450 євро, понад тисячу доларів США, 62 тисячі російських рублів та інші матеріали, що мають значення для досудового розслідування.

odesa d

Усі заходи з документування протиправної діяльності проводилися в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що у нічному ресторані вінничанки викрали сумку з грошима, зброєю та документами.

 

Фото: mvs.gov.ua


  адміністратор   19 бер. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення