На даний час зупинена робота 3-х ІТ-компаній та зірвані міжнародні контракти

У Вінниці СБУ провела обшуки у трьох IT-компаніях та вилучила техніку

19 березня 2018, 12:05

На даний час зупинена робота 3-х ІТ-компаній та зірвані міжнародні контракти

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці СБУ провела обшуки у трьох IT-компаніях та вилучила техніку

  адміністратор   Додати коментар

У три вінницькі IT-компанії - Pillar, iPan, Vinconet - 16 березня з обшуками прийшли співробітники СБУ. Про це повідомив юрист, який представляє інтереси однієї з компаній, Роман Корченюк в Facebook, інформує Vlasno.info.

Обшук проводився на основі постанови Шевченківського районного суду міста Києва з метою вилучення електронних носіїв інформації, які використовуються для функціонування та адміністрування чотирьох сайтів. На даний час, юрист не повідомив, в рамках якого кримінального провадження проводився обшук і не опублікував постанову.

Судячи з усього, мова йде про адміністрування шкідливих або незаконних веб-сайтів, в коментарях також припускають, що обшуки проводилися за підозрою в розробці ігрового ПЗ.

За словами юриста, обшуки проводилися з порушеннями. Зі слів юриста, ні кому належить майно, ні хто здійснює цю роботу в ухвалі не зазначено, і про те, що в даному офісі знаходиться три різних ІТ-компанії, працівники СБУ не хотіли чути.

Представники компаній запропонували СБУ-шникам досліджувати техніку без вилучення і скопіювати інформацію з жорстких дисків і серверів, проте, за даними юриста, слідчі відхилили ці пропозиції.

«Як результат – зупинена робота 3-х ІТ-компаній, зірвані міжнародні контракти, знищено більше 100 робочих місць ІТ-спеціалістів. А, як ми пам'ятаємо, один спеціаліст ІТ-індустрії забезпечує навколо себе близько 5 робочих місць», - пише Корченюк.

it2

it3

Нагадаємо, 16 березня Генеральна прокуратура провела обшуки в офісах "Нова Пошта" в Києві, Харкові та Полтаві. Обшук в тому числі проводили в особистому кабінеті співзасновника компанії Володимира Поперешнюка.

 

Фото зі сторінки Романа Корченюка у Facebook


  адміністратор   19 бер. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення