перевізники фото

На Вінниччині 250 перевізників поставлять на автобуси GPS-навігатори

23 березня 2018, 12:30

Аналогічна система успішно діє в міжнародному аеропорту Дубаїв

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині 250 перевізників поставлять на автобуси GPS-навігатори

    Додати коментар

Аналогічна система успішно діє в міжнародному аеропорту Дубаїв

На Вінниччині активно впроваджується проект GPS-навігації міжміського транспортного перевезення, розповів директор Департаменту ЖКХ, енергетики та інфраструктури Вінницької ОДА Сергій Волков. Його прес-конференція відбулася 21 березня у Департаменті інформаційної політики та комунікацій з громадськістю, повідомляє Vlasno.info.

Сергій Волков визнав, що дуже багато сіл на Вінниччині не мають транспортного сполучення. Водночас обласні чиновники не мають важелів (чи бажання?), що вирішувати цю проблему.


– До деяких віддалених сіл автобуси чи маршрутки йдуть один-два рази на тиждень. До інших – через день. Це бізнес. Якщо невигідно, жоден перевізник не поїде. На сьогоднішній день – це сфера повноважень районних державних адміністрацій, – сказав Сергій Волков.


Водночас директор Департаменту ЖКХ, енергетики та інфраструктури звернув увагу на створення обласного центру навігації міжміського транспортного перевезення.


– На кожен транспортний засіб для перевезення пасажирів надається система GPS-навігації «Віалон». Вона була успішно запроваджена в Дубайському аеропорту, де 2,5 тисячі маршрутів. Це розв'язка міжнародного значення. Там дуже багато пасажирів, які пересідають з літка на літак. За допомогою системи GPS-навігації «Віалон» в Дубаях підвозять пасажирів та екіпаж літаків, – повідомив Сергій Волков.

Сергій Волков фото

Фото: Михайло Шахов


Чиновник розповів, що нині вже 250 перевізників Вінниччини скористалися можливістю координації за допомогою GPS-навігації. Він висловив сподівання, що з часом перейдуть всі. За словами Сергія Волкова, спочатку був певний супротив з боку власників транспортних засобів. А з часом вони почали усвідомлювати, що GPS-навігація — в їхніх інтересах.

– Таким чином, вони дізнаються, приміром, що їхній автобус повіз меблі. А інший може замінювати на маршруті представника конкуруючої фірми, – навів приклади представник обласної влади. – Запровадження GPS-навігації особливо корисно там, де малий інтервал руху на маршруті.


Власники автобусів і маршруток мають придбавати відповідне обладнання за свій кошт. А представники Департаменту ЖКХ, енергетики та інфраструктури, натомість, допомагають їм слідкувати за водіями. Це передбачено умовами договору з власниками автобусів. Хоча перевізники мають й власні диспетчерські пункти.

– Ми бачимо онлайн-картинку. За її допомогою контролюємо якість перевезення, графік проходження маршрутів, місце зупинок, швидкість руху тощо. Також це з часом допоможе оптимізувати перевезення, зважаючи на збільшення об'єднаних територіальних громад на Вінниччині, – сказав Сергій Волков.

Читайте ще:
Кабінет Міністрів ввів монетизацію пільг на проїзд

Фото: tomrayrada.org.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення