Вартість зміни обслуговування сягне 2,3 мільйони гривень

Вінницькі депутати замінять папір планшетами та унеможливлять кнопкодавство

07 листопада 2018, 17:47

Вартість зміни обслуговування сягне 2,3 мільйони гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі депутати замінять папір планшетами та унеможливлять кнопкодавство

    Коментарі (2)

Депутати Вінницької обласної ради збираються замінити паперову документацію на електронну. Планується закупити нові планшети та операційну систему до них. Також запровадять закриту систему спілкування та ведення документації без доступу до інтернету, щоб запобігти хакерським атакам. Ще можновладці хочуть змінити систему процесу голосування, що унеможливить кнопкодавство. Про це заявив заступник голови Вінницької обласної ради Михайло Кременюк під час засідання комісії з бюджету, фінансів та обласних програм, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

— Буде створена система на базі планшетів "Samsung Galaxy Tab 10". Закупимо 100 штук. На них буде лише документація та порядок денний. Пояснення кожного питання та вся інформація щодо нього. Яке питання виноситься на голосування, відразу буде з'являтися на планшеті. Зміни до рішень будуть відображатись в реальному часі. Планшети будуть прикріплені до столів. До кожного столу буде йти підзарядка. Його автономність без підзарядки повинна триматись протягом сесії, - каже Михайло Кременюк.

dy 1

Відбудеться модернізація системи "Рада" та модернізація пультів. Тепер, щоб проголосувати, треба одним пальцем затиснути одну кнопку до кінця голосування, а іншою рукою "за", "проти", або "утримався". Така система, за словами Михайла Кременюка, повинна унеможливити кнопкодавство.

Якщо швидко будуть пройдені всі бюрократичні механізми, то така система може з'явитися в другій половині 2019-го року.

Читайте також, На Вінниччині депутати райради економлять папір та час завдяки планшетам 

Фото: Вінницька обласна Рада, Андрій Оленін

Коментарі    Оновити список коментарів

Василь
+1 # Василь 08.11.2018, 09:35
Новина має називатись "Красиво жити не заборониш". 100 штук навороченого Samsung Galaxy Tab 10 будуть коштувати від 700000 гривень, плюс програмне забезпечення, плюс установка, плюс монтаж мережі, плюс додаткові робочі місця для системних адміністраторів і діловодів, плюс електроенергія, плюс ремонт тих планшетів, підтримання мережі, Інтернет. І все для того, щоб бачити на гаджеті порядок денний!
Як мінімум могли б зекономити народні гроші і купити не Samsung, а бюджетні варіанти типа Bravis або Prestigio.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Вова
0 # Вова 08.11.2018, 14:51
Так внукам деяких депутатів, набагато краще гратись з Samsung Galaxy Tab 10 , ніж з тими що у них вже є.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення