ринок Троянда у Вінниці фото

Місце квіткового базару біля «Троянди» «захоплюють» автівки

11 березня 2016, 19:15

Продавців "розселили" по всьому місту

Ірина Басенко, Тетяна Куц
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Місце квіткового базару біля «Троянди» «захоплюють» автівки

  Ірина Басенко, Тетяна Куц   Додати коментар


Продавців "розселили" по всьому місту

Квітковий базарчик біля магазину "Троянда" ліквідували кілька днів тому, повідомляють кореспонденти Vlasno.info. Наразі замість квіткових рядів на тротуарі паркуються автівки, а люди, що за звичкою прийшли сюди за букетом, здивовано розводять руками. Ще восьмого березня квітами тут торгувало більше 20 чоловік. А сьогодні лише четверо торгівців тісняться на ганку біля магазину "Троянда".

— Нам дозволили торгувати тут ще протягом трьох місяців, — каже продавчиня квітів, яка не захотіла назватися.
ринок Троянда у Вінниці фото
ринок Троянда у Вінниці фото
ринок Троянда у Вінниці фото

За її словами, міська рада дозволила торговцям за власний кошт звести квітковий павільйон на Пирогова, 4 на зупинці неподалік універмагу на умовах оренди землі. Жінка запевняє, що зголосились на таку пропозицію лише четверо підприємців, оскільки реалізація проекту вимагає суттєвих вкладень. Інші торгуватимуть на різних ринках Вінниці.

— Проект одноповерхової будівлі вже є, — каже продавчиня. — Триває процедура оформлення всіх необхідних документів. Заплановано також благоустрій прилеглої території.

Для решти продавців міська влада допомогла організувати місця на кількох ринках Вінниці, проте, вже сьогодні люди прийшли до міськради зі скаргами. Як виявилося, продавців набагато більше, ніж виділених місць, адже багато хто торгував на "Троянді" не постійно, а лише в сезон.

Заступник вінницького міського голови Сергій Матусяк, до якого на прийом прийшло більше двадцяти громадян, зауважив, що багато хто виявляє бажання отримати місце на ринку вже навздогін:

— Підготовка до ліквідації ринку тривала три місяці, всі, хто хотів, зареєструвалися, там ніколи тридцять чоловік не торгувало, я ж був на тому ринку і бачив. А сьогодні вас стає з кожним днем дедалі більше, — сказав Сергій Володимирович.

Підприємці нарікали на незручні місця на нових базарах, тісноту і те, що їх поставили "поміж морквою і картоплею". Тож Сергій Матусяк розпорядився провести завтра зустрічі на ринках "Урожай" та "Світанок" з метою обрати місця та узгодити час торгівлі.

Люди почали скаржитися посадовцю і на своїх колишніх колег, мовляв четверо підприємців, попри те, що всім сказали з "Троянди" виїхати, залишилися на "прибитому" місці.

— Це несправедливо, всім так всім, чому ми мусимо шукати місця, а вони залишилися, — запитує підприємць Ігор.

Проте, заступник міського голови пояснив:

— Цим підприємцям ми сприяємо, адже вони — наші партнери. Кожному з вас пропонували долучитися до побудови павільйону, але погодилися тільки вони. Питання про торгівлю на тротуарах та сходах на Соборній — закрите. А зараз торгівці знаходяться на приватній території власника магазину "Троянда". Завтра ж їх відвідає "Муніципальна поліція" з приписом про заборону торгівлі на тротуарі.

Люди розповіли, що будівництво павільйону для них задороге, адже спочатку називалась сума у два з половиною мільйони гривень.

продавці квітів фото

— Спочатку нам казали здати по 10 тисяч доларів — у нас немає таких коштів, тут більшість людей — пенсіонери, — нарікає одна з продавчинь. — А коли ми запропонували просто зробити навіс на Пирогова, то ці підприємці сказали, що буде виглядати убого, і їм такого не треба.

Продавчиня, яка поки що залишилась на "Троянді" каже, що не бачить іншого виходу, як інвестуавати в новий павільйон. Адже на цьому ринку минула більша частина її життя. Це для неї основний заробіток.

— Моєму сину 20 років, — зазначає вона. — Звідси я йшла народжувати. Ми жили на цьому базарі.

Нагадаємо, про ліквідацію квіткового базарчику по вулиці Соборній міська рада повідомила ще напередодні 8 березня.

Фото Ірини Басенко та Тетяни Куц


  Ірина Басенко, Тетяна Куц   11 бер. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення