Тільки Вінниця і Ладижин затвердили бюджети на 2015 рік

Тільки Вінниця і Ладижин затвердили бюджети на 2015 рік

13 січня 2015, 19:19

Яценюк наказав прийняти місцеві бюджети до 18 січня

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Тільки Вінниця і Ладижин затвердили бюджети на 2015 рік

    Додати коментар

На Всеукраїнській селекторній нараді 13 січня Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наголосив, що в регіонах мають якнайшвидше прийняти бюджети. І оголосив кінцевий термін для цього — 18 січня.

— Урядом введена заборона перевірок для малого та середнього бізнесу. Немає чого йти до людей, які самі годують свої родини. Також прийняли мораторій на півроку щодо заборони перевірок усіх суб'єктів підприємництва, — сказав Яценюк. — Ми змінили Податковий кодекс, завдяки якому дали вудочку для органів місцевого самоврядування. Таким чином у вас є можливість зробити ваш регіон потужнішим, багатшим. Звертаюсь до всіх керівників областей: починайте працювати. Звісно, умови непрості, але треба навчитись діяти і в таких умовах. Самостійне визначення ставки деяких податків — це ваша відповідальність і ваші можливості. Зробіть за ці гроші дороги, відремонтуйте лікарні тощо — і тоді звітуйте перед людьми.

Міністр фінансів Наталі Яресько повідомила, що першими прийняли бюджети Київська, Івано-Франківська та Закарпатська області. На 11 січня прийнято 11 761 місцевих бюджетів.
У Вінницькій області прийняли тільки 2 місцевих бюджети, у Вінниці та Ладижині.

Прозвучала також інформація про правила встановлення місцевих податків. Акцизний збір на алкогольні напої — в розмірі 9% від обсягу реалізації. Оподатковуються квартири більше 60 квадратних метрів, будинки більше 120 квадратних метрів та нежитлова нерухомість — більше 180 квадратних метрів. Податок має бути не більше 2% від розміру мінімальної заробітної плати за кожен зайвий метр. Пільги стосовно цього податку встановлюються залежно від території майна. Фізичні особи сплачують щороку, юридичні — щоквартально.

У 2015 році плату за землю обраховуватимуть із застосуванням ставки, які діяли до 1 грудня 2014 року. За паркування та туристичний збір — теж, як у 2014 році.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення