У Вінниці через суд громадські активісти зупинили наказ міністра інфраструктури

У Вінниці через суд громадські активісти зупинили наказ міністра інфраструктури

26 липня 2017, 12:35

Вінницький окружний адміністративний суд ухвалив зупинити дію наказу Міністерства інфраструктури

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці через суд громадські активісти зупинили наказ міністра інфраструктури

    Додати коментар


Вінницький окружний адміністративний суд ухвалив зупинити дію наказу Міністерства інфраструктури «Про утворення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради» на вимогу вінницьких активістів. Позивачі наголошують, що таким чином вони намагаються протистояти спробам очільника Мінінфраструктури Володимира Омеляна створити «кишенькову» Громадську раду. За подіями слідкував кореспондент Vlasno.info.

Вінницькі судді частково задовольнили заяву про забезпечення позову Олега Долінського про зупинення дії наказу Мінінфраструктури №234 від 30.06.2017 "Про утворення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради».

Цікаво, що до 30 червня наказом від 29 березня була створена інша ініціативна група, яка мала на меті створити Громадську раду при міністерстві. Під час установчих зборів до складу Громадської ради увійшов позивач Олег Долінський та ще 34 представника інститутів громадянського суспільства. Але замість цього Володимир Омелян вирішив створити ще одну ініціативну групу й аналогічний наказ №117 від 29 березня визнати таким, що втратив чинність.

—Після наказу від 29 березня в установчих зборах по створенню Громадської ради взяло участь чимало представників різних організацій. З них обрали 35 представників, які мали скласти нову Громадську раду. На жаль за три дні, як того вимагає процедура, протокол не було розміщено на офіційному сайті. А потім Міністерство оголосило про створення ще однієї ініціативної групи, що є грубим порушенням прав учасників зборів та діючого законодавства — розповів у суді позивач Олег Долінський. — Мною також подано заяву про злочин, скоєний посадовими особами Мінінфраструктури. Адже ми маємо справу з відвертим зловживанням владою та втручанням в процес обрання Громадської ради з боку міністерських очільників.

Разом із ним до суду завітали й інші представники Громадської ради, обраної 15 червня.

—Попередній склад Громадської ради засудив дії Міністерства, тому міністр Омелян вирішив розпустити її. — згадує голова ГО «Асоціація пасажирських перевізників Вінниччини» Ірина Шпильова, яка виступає третьою особою на стороні позивача. — 14 березня в Міністрерстві оголосили про дострокове припинення діяльності Громадської Ради. А в наступній з 35 чоловік обрано 5 вінничан. В лютому місяці, фактично на фінальному етапі ми зупинили відверту аферу, яку намагалось «протягнути» Мінінфраструктури в галузі пасажирських автобусних перевезень під виглядом «єврореформи». Ми на цьому етапі вирішили включитися в активну фазу відстоювання інтересів транспортної галузі, були обрані до складу Громадської ради, натомість наші права були грубо порушені чиновниками Мінінфраструктури, але ми однозначно його реалізуємо. Ми транспортники і це наше профільне міністерство, а не випадкових, нефахових чиновників.

Слід відмітити, що до справи в якості третіх осіб на стороні позивача залучені Голова ВООРТ "Федерація роботодавців транспорту України" Климпуш Орест Дмитрович, голова ГО "Український транспортний союз" Костюченко Леонід Михайлович, голова профспілка працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства Вакуленко Володимир Миколайович, представник ААП "Херсонська обласна організація автомобільних перевізників" Балін Володимир Анатолійович, представник ГО "Регіональна асоціація пасажирських перевезень" Дарморос В'ячеслав Едуардович.

На жаль, жоден з представників Міністерства інфраструктури на судове засідання не з'явився, також не вдалося отримати офіційного коментаря від урядовців.

Нагадаємо, що у травні міністр Володимир Омелян приїжджав до Вінницької області оглянути, як ведеться будівництво дороги «Житомир-Могилів-Подільський».

Фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення