Володимир Слишинський фото

Вінничанин, який працює в апараті Верховної Ради, тримає вдома 120 тисяч доларів

01 грудня 2016, 15:26

Перший заступний керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський задекларував 120 тисяч доларів готівки, але забув вказати фірму, якою володіє його дружина

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничанин, який працює в апараті Верховної Ради, тримає вдома 120 тисяч доларів

    Додати коментар


Перший заступний керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський задекларував 120 тисяч доларів готівки, але забув вказати фірму, якою володіє його дружина. Як повідомляє кореспондент Vlasno.info, раніше журналісти вже знаходили майно, не вказане вінницькими чиновниками у деклараціях.

Електронне декларування за останній місяць вкотре підтвердило суттєву різницю між тим, як живуть українські чиновники та інші громадяни України. Зміни в еліті після Революції Гідності привели на перші посади в державі замість донецького клану представників іншого регіону. Як результат, чимало вінничан за останні два роки переїхало до Києва на "грошові" місця.
Володимир Гройсман фото
Володимир Гройсман за два роки запросив до Києва багатьох колишніх колег, фото "Радіо Свобода"

Навесні минулого року на той час ще спікер Верховної Ради Володимир Гройсман перетягнув до себе Володимира Слишинського.
Володимир Слишинський фото
Слишинський раніше був заступником Гройсмана у Вінниці, фото прес-служби Вінницької міської ради

Раніше той працював під його керівництвом на посаді заступника Вінницького міського голови з юридичних питань. Загалом у Вінницькій міськраді Володимир Іванович пропрацював близько десяти років, поки не переїхав до Києва.

Гройсман, навіть, посприяв тому, щоб з 11 березня 2015 року в апараті Верховної ради з'явилася нова посада. Для Слишинського вигадали робоче першого заступника керівника апарату Верховної Ради, де він працює і досі.

Згідно з е-декларацією, за 2015 рік Володимир Слишинський задекларував дохід в розмірі 390 492 грн.
майно Володимира Слишинський фото

Його дружина Ганна Петрівна отримала зарплату 52 955 грн. Наразі на неї оформлене ПП "Юридична фірма "Юлія", яку Слишинський у поданій електронній декларації напевно забув вказати.
майно Володимира Слишинський фото

Фірма, згідно з реєстром, наразі не перебуває в стані припинення, тому журналісти повідомили про цей випадок НАЗК, щоб ці свідчення агенцією були враховані при перевірці Слишинського на корупцію.
майно Володимира Слишинський фото

Сам Володимир Іванович очолював це підприємство з 2002 по 2005 рік.
автомобіль Володимира Слишинського фото
Слишинський у 2015 році придбав автомобіль за 462 тис. грн, фото: infocar.ua


Також він зареєстрував куплену минулого року нову автівку Renault Duster, вартістю 462 138 грн.
майно Володимира Слишинський фото

Як виявилося, Слишинський володіє двома квартирами у Вінниці площею 106 та 46 кв. м. А його дружина з 2013 року декларує вінницьку квартиру вартістю 144 975 грн. і площею 62 кв. м.

Землеволодіння першого заступника апарату Верховної Ради зокрема охоплюють і три земельні ділянки у Вінниці площею 517, 524 та 458 кв. м.
майно Володимира Слишинський фото

Проте на цьому його статки не закінчуються. Виявляється, що вдома Володимир Іванович тримає готівкою 120 тис. доларів. Звідки в колишнього заступника міського голови така сума грошей? Це мають перевірити відповідні служби, які нещодавно для цього були в нашій країні створені.

Нагадаємо, що з нового року е-декларації подаватимуть також начальники цехів, виконроби та завкафедрами.

Фото з офіційного порталу Верховної Ради

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення