Варто нагадати, що кримінальну відповідальність за незаконне збагачення було запроваджено у 2015 році

Нардепи хочуть «прибрати» кримінальну відповідальність чиновників за незаконне збагачення

23 січня 2018, 12:30

Варто нагадати, що кримінальну відповідальність за незаконне збагачення було запроваджено у 2015 році

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Нардепи хочуть «прибрати» кримінальну відповідальність чиновників за незаконне збагачення

  адміністратор   Додати коментар

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №7499, яким депутати хочуть «прибрати» кримінальну відповідальність чиновників за незаконне збагачення. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на прес-службу Центру протидії корупції.

Депутати від правлячої коаліції пропонують звільнити чиновників від відповідальності за набуття або передачу іншим особам статків, походження яких він не може пояснити. Натомість, притягти потенційного корупціонера до відповідальності можна буде лише, якщо майно придбано незаконно.

Наприклад, зараз чиновника чекає покарання від двох до десяти років позбавлення волі за придбання, наприклад, автівки, вартість якої не відповідає офіційним доходам його сім′ї. У цьому і полягає злочин незаконного збагачення. Натомість, законопроект пропонує встановити відповідальність чиновника виключно за незаконне набуття майна — наприклад, без належної угоди або довіреностей від власників майна. Таким чином, придбання державними службовцями чиновниками автівок та квартир, що коштують у сотні разів більше їх офіційного заробітку, якщо це зроблено офіційно, скажімо в автосалоні — не передбачатиме кримінальної відповідальності, якщо законопроект буде ухвалено парламентом.

 

Фото: bragar.org.ua


  адміністратор   23 січ. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення