«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ

«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ

03 січня 2016, 14:41

Хто з депутатів найбільше разів був помічником?

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ

    Додати коментар


Помічник народного депутата виконує найбуденнішу роботу, приймає звернення громадян, пише депутатські запити, допомагає нардепу працювати в законотворчому руслі. Через помічників проходять сотні людей, які звертаються за допомогою в громадські приймальні. Паперова робота, знання юридичних тонкощів та відповідальність – це ті якості, які повинні бути в помічника. Щоб вивчитися на нього, є навіть спеціальні школи та курси, після яких помічники нардепів почуваються більш упевнено.

Ми вже знайомили вас із помічниками частини народних депутатів Вінниччини, тож продовжимо аналізувати списки помічників, які систематизовано та подано на сайті "Посіпаки".

Петро Юрчишин, БПП, 13 округ, уродженець міста Антрацит Луганської області
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ
Фото: chynovnyky.wikiua.org

У VI скликанні був одним з 36-ти помічників депутата від «Блоку Литвина» Василя Чернія. Має 24 помічники, з них 8 на платній основі. Серед тих, хто отримує за свою роботу гроші – Юрій Савчук, колишній помічник депутата-регіонала Костянтина Гузенка у попередньому скликанні.

Його колега Нінель Поліщук у 4 скликанні допомагала депутату БЮТ Олегу Юхновському, депутатам від «Нашої України», «Блоку Литвина», а сьоме скликання провела в помічниках Катерини Ващук з «Партії регіонів». У цієї ж депутатки була помічником й Ірина Поліщук, яка зараз працює в Юрчишина.

Її досвід – більш «зірковий»: пані Ірина свого часу була помічницею у таких депутатів від «Партії регіонів» як Євгеній Кушнарьов і Володимир Олійник.
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ
Помічник нардепа Юрчишина на громадських засадах Олег Гордійчук був помічником у Едуарда Матвійчука 3 рази, коли той був у «Нашій Україні», а потім і у ПР, і в регіонала Анатолія Гончарова у минулому скликанні.

Дмитро Халус працював у Володимира Єщенка з компартії (4 скликання), у Миколи Кравченка, теж КПУ (6 скликання), Євгена Карташова з «Партії Регіонів» (7 скликання), а ще був помічником депутатів з Блоку Петра Порошенка та «Нашої України». Леонід Синицький у попередньому скликанні був помічником регіонала Григорія Смітюха.

Сергій Мороз допомагав Юрію Павленку, який у 5 скликанні був у «Нашій Україні»; зараз він представляє «Опозиційний блок».

Іван Спориш – Блок Петра Порошенка «Солідарність», 15 округ
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ
Фото: lustration.co.ua

Має всього 11 помічників, двоє платних – Олена Швець і Вадим Шклярук, обоє на посадах вперше. Серед тих, хто працює не за гроші, шість помічників також новачки.

Анатолій Максимчук був помічником у нардепа з БЮТ, Юрій Куліков – у БЮТ та «Партії Регіонів» (Віктор Турманов, Леонід Байсаров). Галина Запорожанова була помічником у депутата «Партії Регіонів» 7 скликання Миколи Жука.
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ
Микола Кучер – БПП «Солідарність», 17 округ
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ
Фото: uk.wikipedia.org

Пан Микола був помічником у відомого депутата Степана Хмари у 4 скликанні. Зараз має 21 власного помічника, з яких зарплату отримують лише троє. 18 помічників узяв на роботу вперше. Решта мають досвід роботи з нардепами.
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ
Олена Дереженко - колишня помічниця у Соціалістичній партії: депутатів Миколи Рудьковського і Миколи Мельника. Кучер Олександр Миколайович був помічником у В'ячеслава Константіновського з «Народного фронту». Наталія Ларіончева була помічницею у двох депутатів-соціалістів 4 скликання, і три скликання поспіль працювала у депутатів «Партії Регіонів» Віктора Бондаренка та Володимира Дудки.

Генадій Ткачук – Блок Петра Порошенка, загальнодержавний багатомандатний виборчий округ
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ
Фото: plus.google.com

У минулому скликанні мав аж 36 помічників, цієї каденції обмежився 27-ма. З них 8 – на платній основі. Ті, хто має досвід, переважно працювали в БПП, УДАРі та «Батьківщині».

Помічник нардепа Віктор Мартинюк чотири рази був помічником у депутата БЮТ («Батьківщина») Василя Деревляного і в ще одного «батьківщинівця» Михайла Апостола. Андрій Кондратенко був помічником у комуніста Василя Хари в 4 скликанні. Дмитро Неліпа – у Василя Демчишена («Партія Регіонів», 5 скликання).
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ
Генадій Ткачук підкріпив власні парламентські сили помічниками-родичами. Ткачук Сергій Генадійович помічником працює вже вчетверте: у попередньому скликанні мав справу з двома депутатами від «УДАРу» на платній основі. Ткачук Ігор Віталійович у помічниках у брата вже друге скликання поспіль. Спочатку був на платній основі, а тоді перейшов на громадські засади. Також був помічником депутатів БПП та УДАРу, а також Ірини Геращенко («НУ-НС», 6 скликання).

Ігор Жданов. Повноваження депутата склав 12 лютого 2014 року після призначення в уряд. Зараз перебуває на посаді міністра молоді і спорту України.
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ
Фото: novostiua.org

Серед усіх депутатів-вінничан, він має найбільший досвід власного помічництва. Був помічником у нардепів від «Нашої України» Валерія Борисова, Михайла Полянчича і Романа Зварича та депутата від «Батьківщини» Олександра Абдулліна на громадських засадах. Такий багатий досвід, вочевидь допоміг Ігорю Жданову впорядкувати власну роботу на посаді нардепа, тож він обійшовся всього однією помічницею. Олена Подгорна працювала одна на платній основі, при цьому маючи за плечима багатий досвід: працювала помічником у 5-ти депутатів БЮТ («Батьківщина») та в депутата Блоку «За єдину Україну» 4 скликання.
«Посіпаки» вінницьких нардепів. Частина ІІІ

Дмитро Сторожук – депутат від «Народного Фронту» по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу

дмитро сторожук фото

фото: 112 Україна

Усіх помічників депутатів і самих депутатів залишив позаду Дмитро Сторожук – депутат від «Народного Фронту». Він двічі був помічником нинішнього Прем’єра Арсенія Яценюка та один раз – міністра юстиції Павла Петренка. У самого Сторожука двадцять помічників, на платній основі – шестеро. У цього депутата підібралась на рідкість однорідна команда помічників – «старожилів» немає, більшість або взагалі вперше потрапили у помічники, або ж були на такі посаді у депутатів від «Народного Фронту» чи ВО «Батьківщина». Андрій Ревуцький зі своїм нинішнім шефом – колишні колеги. До Сторожука він був помічником у Андрія Пишного («Батьківщина») і так само – у Арсенія Яценюка. Працював на главу уряду і Юрій Лимар. Дмитра Сторожука серед помічників нема жодної людини з «регіоналівською» або «комуністичною» кар’єрою помічника за плечима. 

помічники дмитра сторожука фото


Головне фото: 112 канал

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення