сучасний кардіоцентр фото

У райцентрі на Вінниччині з'явиться сучасний кардіоцентр

09 серпня 2017, 09:21

Сучасний кардіоцентр із новітнім обладнанням обіцяють створити у місті Могилів-Подільський

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У райцентрі на Вінниччині з'явиться сучасний кардіоцентр

    Коментарі


Сучасний кардіоцентр із новітнім обладнанням обіцяють створити у місті Могилів-Подільський Вінницької області. Про це Vlasno.info повідомив головний лікар Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивної терапії Василь Миколюк.

– Уряд виділив гроші на умовах співфінансування на 13 міст України. В їх число попали Вінниця та наше місто, – зазначає Василь Васильович. – Гроші вже надійшли на рахунок міста. Тепер потрібно докласти 50 відсотків суми, і через тендер придбати відповідне обладнання. Зараз, якщо не помиляюсь, устаткування по коронографії та стентуванні коштує близько 20-21 мільйонів гривень. Значить, місту треба виділити з бюджету 10-11 мільйонів. Звісно, це надто велика сума для Могилів-Подільського. Сподіваюсь, до фінансування долучаться сусідні райони, які згодом увійдуть в один госпітальний округ, значить, й обслуговуватимуться у нас.

За словами головного лікаря, таке кардіологічне оснащення врятує не одне життя. Адже при інфарктах дуже важливо вчасно провести діагностування та стентування судин.

– Звісно, все залежить від ступеню ураження, але в багатьох випадках стентування майже одразу знімає біль. Днями мені один пацієнт зізнався, що зразу відчув полегшення, як тільки поставили стент, – розповідає він. – Поки обладнання не встановлять, пацієнтам доведеться їздити у Вінницю.

Крім закупівлі обладнання, слід зробити ремонт відділення, де буде розташоване це обладнання.

– Це буде сателітне відділення Вінницького кардіоцентру на базі нашої лікарні, – продовжує Василь Миколюк. – Ремонт обійдеться теж мільйонів у 5-6 за попередніми розрахунками. Тому що все повинні робити спеціалісти, враховуючи правильне встановлення кондиціонування, водовідведення та інші особливості облаштування кардіовідділення. Плюс, звичайно, монтаж устаткування. Його теж можуть проводити лише фахівці. Залишається ще питання з кадрами. Поки ми навчимо наших лікарів проводити дані операції, у нас вахтовим методом працюватимуть кардіологи з Вінниці. Можливо, подобово, або потижнево.

Нагадаємо, кардіологи радять без потреби не виходити з дому у спеку.

Фото: Vlasno.info