В 2018-му році 15 людей в Україні померли від кору

“Хто створює кампанії проти вакцинації, хоче знищити українську націю” — Гройсман у Вінниці

18 листопада 2018, 20:03

В 2018-му році 15 людей в Україні померли від кору

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

“Хто створює кампанії проти вакцинації, хоче знищити українську націю” — Гройсман у Вінниці

    Коментарі

В другій половині 2018-го року в деяких областях України відбуваються спалахи інфекційних хвороб, які доволі є рідкісними для європейської країни в ХХІ-му столітті. В першу чергу, це спалахи кіру та дифтерії. На думку в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, це відбувається через погану інфраструктуру частин вертикалі охорони здоров'я та відсутності дій з пропаганди щеплень з боку місцевої влади. За її словами, Україна забезпечена вакцинами на 120% від усіх хвороб. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

kir 2 1

За словами в.о. міністра, проблем з наявністю вакцин в Україні не існує. Є лише місцеві проблеми та стереотипи в суспільстві щодо потрібності щеплень.

— На сьогодні держава повністю забезпечена вакцинами. Ми їх закуповуємо через міжнародні організації "UNICEF", повністю ліцензовані ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров'я — ред.). Ми забезпечені ними на 120%. Доставляємо їх у кожну область, район, місто та село чи селище, проводимо рекламні кампанії щодо безпечності та користі щеплень, - каже Уляна Супрун.

За словами пані Супрун, зараз вакцинують не тільки новонароджених дітей, але й тих, кого не вакцинували протягом останніх 5-10 років.

— Була ціла школа, яка захворіла на кір. Ми знайшли причину. Там просто холодильники, де повинні були знаходитись вакцини, мав перебої з електрикою, і тому вакцини зіпсувались. Якщо побачити статистику, то найбільша кількість захворювань на той самий кір в тих областях, де менше за все відбувається інформування населення щодо потрібності щеплень. Ми зобов'язуємо усіх голів облдержадміністрацій провести наради з головами профільних департаментів щодо інформаційної кампанії про щеплення, - зауважила Уляна Супрун.

kir 6 1

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає ще однією проблемою спалаху локальних інфекційних епідемій інформаційні кампанії проти щеплень.

— Ми справді протягом останніх семи років повністю забезпечені вакцинами. Міністерство охорони здоров'я доставляє їх на усі рівні. Але люди цим не користуються. Коли ми чуємо, що виникають летальні випадки лише через те, що люди є не вакциновані, це покладає на нас величезну відповідальність. Ми повинні пропагувати щеплення в Україні. Інформаційні кампанії проти вакцинації направлені на те, щоб зробити українську націю слабкою та знищити.

kir 3 1

Впродовж останніх двох років в Україні від кору померли 20 людей, з них 15 — цього року.

Читайте також, «Послуги вторинної ланки медицини будуть переважно безкоштовні» – Прем'єр-міністр у Вінниці

Фото: Андрій Оленін