переливання крові фото

У Вінниці донорську кров для онкохворих дітей почали перевіряти ще одним методом

09 березня 2016, 12:05

Першу партію донорської крові для пацієнтів відділення онкогематології Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні відправили на додаткове обстеження

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці донорську кров для онкохворих дітей почали перевіряти ще одним методом

    Коментарі


Першу партію донорської крові для пацієнтів відділення онкогематології Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні відправили на додаткове обстеження методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції – авт.) повідомляє кореспондент Vlasno.info. Цей аналіз є найбільш сучасним і точним методом лабораторної діагностики багатьох інфекцій, зокрема, вірусу гепатиту С.

Необхідне обладнання є у Вінницькому лабораторному центрі Держсанепідслужби України.

Нагадаємо, депутатка облради та голова благодійного фонду "Допомоги онкохворим дітям" Лариса Білозір і президент фонду Валентина Маркевич звинуватили медиків обласної дитячої клінічної лікарні і обласної станції переливання крові у зараженні пацієнтів дитячої онкогематології гепатитом С. У відповідь на їх заяви в області створили робочу комісію, яка провела перевірку роботи закладів. За висновком комісії, порушень у роботі медиків не знайшли. Проте для запобігання подальших випадків зараження небезпечним вірусом онкохворих дітей донорську кров для потреб дитячої онкогематології вирішили обстежувати додатковими методами діагностики.

– Для дослідження донорської крові ми використовуємо базовий метод ІФА (імуноферментний аналіз, за допомогою якого можна виявити специфічні антитіла до будь-якого інфекційного захворювання – авт.), – зазначає головний лікар Вінницької обласної станції переливання крові Оксана Банах. - Через кілька днів з Німеччини до Вінниці надійде ще один аналізатор ІХЛА.

За словами головного лікаря станції, він як і аналізатор ІФА виявляє антитіла до інфекційних захворювань. Весь процес дослідження відбувається автоматично без участі людини.

Оксана Банах зауважила, що метод ПЛР самий достовірний, але без обстеження крові аналізатором ІФА або ІХЛА існувати не може.

На думку головного лікаря, для запобігання випадків інфікування потрібно запровадити метод ПЛР всієї донорської крові. Сьогодні ж цим методом почали досліджувати лише кров для пацієнтів дитячої онкогематології.

Фото: 7dniv.info