Староміський водоканал фото

Шість земельних ділянок на території КП «Вінницяоблводоканал» передано у власність «м’ясника»

27 березня 2017, 09:10

У самому серці Старого міста у Вінниці знаходиться водопровідна станція КП «Вінницяоблводоканал»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Шість земельних ділянок на території КП «Вінницяоблводоканал» передано у власність «м’ясника»

    Коментарі (6)


У самому серці Старого міста у Вінниці знаходиться водопровідна станція КП «Вінницяоблводоканал». У 2001 році керівником КП «Вінницяоблводоканал» став Володимир Кістіон, який у 2008 році був призначений заступником мера Вінниці Володимира Гройсмана. Саме у цей рік «вирішили», що на Старому місті водоканал має велику територію і його околиці можна віддати під приватну забудову, повідомляє кореспондент Vlasno.info. Кому ж дістались тут землі?
Староміський водоканал фото

Почнемо з найгарнішого будинку, який розташований на колишніх землях водоканалу. Належить він тому самому Володимиру Кістіону, який сьогодні займає пост віце-прем'єр-міністра України і, який віддав землі водоканалу під забудову. Докладніше про цей будинок та Володимира Кістіона можете переглянути у цьому розслідуванні.
Староміський водоканал фото
Староміський водоканал фото

Наступний будинок за адресою Тракторна, 3 належить жінці, про яку немає ніякої інформації. Площа будинку 263,7 квадратних метри. Паркан цього будинку, як і деяких інших, ще старший від водоканалу.
Староміський водоканал фото
Староміський водоканал фото

На Тракторній, 5 та 7 проживають підприємці, які мають бізнес у сфері будівництва та переробної промисловості.
Староміський водоканал фото

Будинок у 322 квадратних метра на Тракторній, 7А належить Івану Михайлюку. Він у 1996 році на конкурсній основі був призначений начальником управління промисловості, енергетики, транспорту та зв'язку Вінницької обласної державної адміністрації, де працював до 2000 року. Того ж таки 2000 року сесією міської ради він був затверджений заступником, а з 2001 року першим заступником Вінницького міського голови. З 2010 року пан Михайлюк очолює наглядову раду ПАТ «Страхова компанія «Місто», яку за півтора мільйони гривень бюджетних грошей придбала Вінницька міська рада
Староміський водоканал фото
Староміський водоканал фото
Староміський водоканал фото

 

На Тракторній, 17 мешкає підприємець, який збудував тут будинок ще у 2007 році, а 2009 році виконком Вінницької міської ради надав погодження у прийняття в експлуатацію приватну будівлю.
Староміський водоканал фото
Староміський водоканал фото

Тепер перейдемо до другої лінії забудови. Земельну ділянку тут має начальник Державної фітосанітарної інспекції у Вінницької області Євген Баул, який відомий своїми корупційними скандалами. Земельна ділянка зареєстрована на його дружину Любов Баул. У Держреєстрі нерухомості на її ім'я зареєстрована тільки ця земельна ділянка. На Євгена Баула не вдалося знайти ні нерухомості, ні рухомого майна. Мабуть, своє майно вони оформляють на інших людей.
Староміський водоканал фото

Біля земельної ділянки родини фітосанітарного інспектора будується будинок, який належить Людмилі Граф.
Староміський водоканал фото

За будинком Володимира Кістіона знаходиться ділянка Валентини Чернятинської, яка займалась інспекцією водних ресурсів у КП «Вінницяоблводоканал». Вона є одним із кінцевих бенефіціарних власників ТОВ «ЖЕО». Вона має невелику квартиру в будинку, який розташований по вулиці Станіславського. Згідно з Держреєстром нерухомості, орендує земельну ділянку та має будинок у селі Цекинівка Ямпільського району Вінницької області. Має автівку Skoda Octavia A7 2015 року.
Староміський водоканал фото

Не забудовані ще дві ділянки бухгалтера Вінницького проектного інституту Міністерства оборони України Людмили Просяннікової. Вона також має або є співвласницею земельних ділянок, де будуються або збудовані елітні приватні будинки по всій Вінниці.
Староміський водоканал фото

Цілих шість земельних ділянок на території колишнього водоканалу належить «загадковій» людині Олександру Дьякову. Він є керівником невеликого підприємства «Бізнес-Алеко», яке торгує м'ясом. Зареєстровано підприємство на квартиру в житловому будинку на Жуковського, 12. За цієї ж адресою зареєстрований Олександр Дьяков. 18 січня 2017 року були перереєстровані власники квартири і серед них вже немає Олександра. Окрім шістьох ділянок, він також має земельну ділянку для будівництва над самим берегом Південного Бугу біля Староміського мосту. Пару місяців тому цю ділянку огородили парканом, де написано що це приватна територія і ведеться відеоспостереження, якого там насправді немає.
Староміський водоканал фото
Староміський водоканал фото
Староміський водоканал фото

Олександр Дьяков має також земельні ділянки: у Лукі-Мелешківській площею 1,36 гектар біля ставка, чотири ділянки по два гектари у селі Жабелівка Вінницького району, три ділянки під приватну забудову на околицях Києва. Має будинок площею 181 квадратний метр на провулку Піонерському, який розташований недалеко від водоканалу на Старому місті. Не все це рухоме майно може належати Олександру Дьякове. Це можуть бути і його однофамільці, але це малоймовірно. На це ім'я Держреєстр МВС знаходить немало рухомого майна.
Староміський водоканал фото

Всі інші земельні ділянки належать приватним підприємствам та непублічним людям.

Фото Влада Боднара, "Радіо Свободи" та google.com.ua/maps

Коментарі    Оновити список коментарів

123
0 # 123 03.04.2017, 23:09
Цікаво те, що на деректора водоканалу можна було б написати звернення в НАБУ, я думаю, він підпадає під критерії. Влада зміниться, криша потече. Жах, наскільки все прогнило. А ділянка над Бугом, то взагалі абсурд... 70+ метрів там від води немає, захистна зона берегу, навіть якщо вона куплена, її через суд потрібно повертати.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Марина
-2 # Марина 29.03.2017, 22:28
Доброго вечора. Ви коли готуєте інформацію про власників будинків перевіряйте ретельніше. А також на підставі чого та яких дозволів фотографується та надається інформація без згоди власників? !! А не виборочно сфотографували кілька воріт і будинків , та зробили з цього велетенську сенсацію, при чому власники інші, будинки куплені (деякі) за кредитні кошти, які по сьогоднішній день виплачуються, а люди каторжно працюють. Взагалі не зрозуміло як можна так некомпететно було написати такі речі!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Светлана Рулько
+1 # Светлана Рулько 27.03.2017, 13:56
Як для теперішніх та екс чиновників, то земля є, а як воїнам АТО- то шукають у забитих селах! Куди дивляться наші організації патріотів? Ці ділянки роздали зовсім недавно, вже після подій на сході. І це можливо відслідкувати в заразом вимагати у влади скасування договорів на передачу цих ділянок поза чергою . Цікаво, як той Дьяков збирається щось будувати на березі Південного Дугу і що про це каже єкопрокуратура, про виділення саме цієї ділянки. Бо будь-які незаконні рішення можна скасувати у судовому порядку і це необхідно зробити. А ще дізнатися ,як якийсь там Дьяков має можливість отримувати купу ділянок по всій Україні і на яких підставах??? Через таких горлохватів простим пересічним ніколи нічого не дістається, навіть тим, хто це заслужив...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Виталий Дужак
+1 # Виталий Дужак 27.03.2017, 09:59
Ну так, для чого місту Водоканал, можна взагалі закрити, територію на дерибан. А для звичайних громадян земельних ділянок немає. Стою в черзі на отримання 10 соток вже 7 років, і нічого, землі немає. Гниль владна, царями себе відчули.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Тамара
+1 # Тамара 27.03.2017, 10:20
Интересно, а кто эту власть выбирает? Москали, что ли, приезжт и голосуют? Или голоса винничан не имеют никакого значения для объявления переможникiв?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення