У вінницькому зоопарку будують два вольєри для червонокнижних тварин

Майже 14 мільйонів коштує ремонт вольєрів у Вінниці

18 липня 2018, 12:30

У вінницькому зоопарку будують два вольєри для червонокнижних тварин

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Майже 14 мільйонів коштує ремонт вольєрів у Вінниці

  адміністратор   Додати коментар


Будують два вольєри, повідомляє Vlasno.info з посиланням на Громаду Вінниччини.

Один за 4, 3 мільйона для медведів уже здали в експлуатацію. На інший , за 7 мільйонів, тільки оголосили тендер.. Ще 2 мільйони обійдеться каналізація біля вольєрів. Про це йдеться в оголошеннях на сайті Прозоро. Загальна вартість будівництва 13, 4 мільйони – це 1/3 вартості дитячого садочка на 360 дітей, який минулого року побудували у Вінниці на вулиці Максима Шимка. Дитячий садочок обійшовся інвестору у 34 мільйони.

Щоб порівняти витрати на будівництво вольєрів, "Громада Вінниччини" звернулась до Володимира Бучка, голови громадської організації "Еко-галич", яка опікується Центром реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку. Там нещодавно побудували вольєр для ведмедів, які перебували в жахливих умовах у неволі. Їх перевезли з Херсону. Керівник ГО "Еко-галич" сміється, що за 14 мільйонів вони змогли б побудувати вольєрів на 20 га заповіднику:

"Я зараз будую двогектарний то в мене немає мільйона. Ми зробили чверть гектара з барлогами , з басейном з водоспадом, з маніпуляційною кліткою – десять тисяч ЄВРО. 14 мільйонів , мені б такі гроші, я б зробив гектарів під 20".

Для порівняння площа усього вінницького зоопарку складає 13 гектарів.

Перший з вольєрів для 5 ведмедів згідно повідомлення на сайті Прозорро взялась будувати фірма "Актив-строй". Саме вона виграла тендер. Хоча її пропозиція була однією з найдорожчих.

Untitled-3
Фірма "Актив-строй" уже має відкрите кримінальне провадження у 2018 році щодо ремонту сільскої ради у Бухониках. Роботи, які виконані на папері не відповідають фактичному стану справ. Про це йдеться в ухвалі суду.

Вінницький зоопарк на утриманні в комунальному підприємстві "Вінницяоблагроліс". Це комунальне підприємство належить Вінницької облраді.

Минулого року проти директора "Вінницяоблагроліс" – Анатолія Іванця – відкрили кримінальне провадження за продаж необробленої деревини без аукціону, через що Вінницькій облраді були нанесені мільйонні збитки. Про це свідчить ухвала суду. Слідство триває. Іванець рішенням суду відсторонений від роботи.

Читайте також: «Спіймали» на хабарі у півмільйона керівника підрозділу ДФС у Вінниці.

Фото: VeжА


  адміністратор   18 лип. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення