Дмитро Руденко брав участь у переслідуванні Дмитра Гройсмана

Українська Гельсінська спілка заявила про неприйнятність Дмитра Руденка на посаді

18 липня 2018, 11:22

Дмитро Руденко брав участь у переслідуванні Дмитра Гройсмана

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Українська Гельсінська спілка заявила про неприйнятність Дмитра Руденка на посаді

  адміністратор   Додати коментар

У зв'язку з повідомленням про участь у співбесіді для проходження конкурсного відбору на посаду начальника Вінницького управління ДБР Дмитром Руденком Українська Гельсінська спілка з прав людини звертається із публічною заявою щодо неприйнятності такого рішення про можливе затвердження Дмитра Руденка на цій посаді, повідомляє Vlasno.info.

П'ять років тому помер Дмитро Гройсман, при цьому значну кількість часу й сил в останні місяці віднімала в нього порушена проти нього «порнографічна справа». При цьому Дмитро всерйоз припускав, що йому можуть присудити реальний вирок з реальним терміном позбавлення волі, про що ми з ним говорили в практично останніх розмовах телефоном та в електронних листах – настільки серйозною й «незламною» була воля й наміри тих, хто фабрикував цю справу.

Дмитро Руденко, і це є доведеним фактом, в якості начальника відділу слідчого управління УМВС України у Вінницькій області брав безпосередню участь в кримінальному переслідуванні Дмитра Гройсмана, керівника Вінницької правозахисної групи, який активно виступав проти міліцейської сваволі, захищав права осіб, що перебували в місцях несвободи, був одним із найактивніших українських правозахисників, що систематично виступали за скасування смертної кари в Україні.

Сфабрикована і замовна справа проти Дмитра Гройсмана, що її активно розкручували поборники моралі – вінницькі слідчі на чолі з Дмитром Руденком, і яка відняла у Дмитра Гройсмана велику кількість часу, сил, ресурсів – стала одним із факторів, який вплинув на його передчасну смерть в серпні 2013 року, коли хворе серце не витримало стресу й навантажень.

Дмитро Гройсман помер, не дочекавшись виправдувального вироку у порушеній проти нього справі, а жоден із активних учасників тієї «порнографічної» справи, порушеної проти вінницького правозахисника, не поніс відповідальності за свої нечистоплотні та злочинні дії – про таку кваліфікацію можна стверджувати з огляду на встановлені факти щодо того, як провадилось розслідування.

Щонайменше всі учасники того процесу, які його «фабрикували», – слідчі, прокурори, судді – повинні бути усунуті від будь-яких посад, що пов'язані з виконанням державних функцій. Ніяка фаховість чи професіоналізм – в чому є теж великий сумнів з огляду на участь зазначених осіб у справі Дмитра Гройсмана – не може виправдати відсутність елементарної порядності.

Читайте також: «Спіймали» на хабарі у півмільйона керівника підрозділу ДФС у Вінниці.

Фото: helsinki.org.ua


  адміністратор   18 лип. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення