сайт про репресованих фото

Вінницька трагедія: дослідники збирають імена репресованих у відкритій базі даних

12 квітня 2017, 15:54

Вінницькі активісти, які тривалий час досліджують списки вбитих на території центрального парку у 1937-1938 роках, створили сайт "Більшовицькі репресії на Поділлі 1937-1938", де опублікували дані про частину людей, яких розстріляли

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницька трагедія: дослідники збирають імена репресованих у відкритій базі даних

    Коментарі (1)

Вінницькі активісти, які тривалий час досліджують списки вбитих на території центрального парку у 1937-1938 роках, створили сайт "Більшовицькі репресії на Поділлі 1937-1938", де опублікували дані про частину людей, яких розстріляли. Інформацію кореспондентка Vlasno.info отримала від ініціатора справи Юрія Войціцького.

Наразі на сайті 1937-1938.org знаходиться понад 400 справ репресованих у алфавітному порядку. Відкривши справу конкретної особи, можна ознайомитися із місцем та датою народження і смерті, населеними пунктами, у яких народився та проживав підсудний, його професію, склад сім'ї та статті тодішнього кримінального кодексу, за якими їх підозрювали та судили. Є інформація і про вироки, дуже часто — у вигляді розстрілу.

– Ми опрацювали "німецький список" репресованих, це 679 людей, та співставили ті прізвища із даними, які маємо у Державному архіві Вінницької області, – розповідає Юрій Войціцький. – Чотири сотні із них — з Вінницької області. Відсканували їхні справи та публікуємо їх на сайті, який незабаром плануємо завершити.

Працювали дослідники і в Галузевому державному архіві Служби безпеки України — відфотографували приблизно 40 тисяч документів.

– Опрацювавши та відсортувавши їх, зможемо ідентифікувати ще шість-сім тисяч подолян, яких закатував більшовицький режим, – додає Юрій.

У подальших планах — встановлення пам'ятних таблиць із іменами закатованих у Вінниці.

Коментарі    Оновити список коментарів

Виктор
+1 # Виктор 22.11.2017, 23:53
Спасибо Юрий Войцицкий, спасибо участникам проекта за Вашу мужественную работу. Сегодня неожиданно обнаружил на вашем сайте акт расстрела моего предка, только за то, что был поляком. Будь проклят прах коменданта Бельского, зам. прокурора Рымарчука, которые убивали за ночь по 105 человек, будь проклят Сталин, его подражатели и их холуи, которые существуют и сегодня.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення