німецький сейф у Вінниці фото

«Зірку Давида», німецький сейф та срібло знайшли в центрі Вінниці

21 серпня 2017, 18:47

Двоє мешканців Вінниці знайшли в самому центрі міста цікаві археологічні пам'ятки

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Зірку Давида», німецький сейф та срібло знайшли в центрі Вінниці

  адміністратор   Додати коментар


Двоє мешканців Вінниці знайшли в самому центрі міста цікаві археологічні пам'ятки. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на Вінниця.Ок.

Прогулюючись вночі вулицею Магістратською (колишня Першотравнева) вінничанин Олег Суходольський з другом вирішили подивитися, як ремонтують тепломережу. Зазирнувши в чотириметрову яму, чоловіки побачили в траншеї металевий сейф, який фахівці згодом датували роками Другої світової війни та стародавню кераміку. Друзі одразу викликали правоохоронців.

Сьогодні цілий день на місці працювали археологи. Сейф з вогнетривкої сталі за допомогою екскаватора дістали з ями. На сейфі — написи німецькою мовою та три кодових замка. Його доставили в краєзнавчий музей, де завтра спробують відкрити. За словами археологів, там може зберігатись награбоване фашистами золото або документи. Також з ями дістали срібні німецькі монети та старовинну плитку. На одному з кахлів зображена зірка Давида.
німецький сейф у Вінниці фото
німецький сейф у Вінниці фото

Фото: Вінниця.Ок


  адміністратор   21 серп. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення