Вінничанка виготовляє картини, які зцілюють та притягують удачу

Картини вінничанки зцілюють та притягують удачу

20 жовтня 2017, 09:25

Унікальне полотно для картин та декоративних іграшок з польових ромашок, волошок, полину та будяків виготовляє власноруч 64-річна вінничанка

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Картини вінничанки зцілюють та притягують удачу

    Коментарі (1)


Унікальне полотно для картин та декоративних іграшок з польових ромашок, волошок, полину та будяків виготовляє власноруч 64-річна вінничанка Венера Гайсівна Рибаченко. Технологію жінка перейняла від ченців одного з духовних храмів у Індії.

– За походженням я татарка, родом з Узбекистану. За професією — художниця, багато років працювала дизайнером, оформляла квартири, дитячі садочки й ресторани. В якийсь момент зрозуміла, що переросла це, і в 1990 році почала займатись духовними практиками із самозцілення людини. Багато вивчала й з головою поринула в науку, – розповідає пані Венера. – Свого часу вийшла заміж за військового з Вінниці, з яким ми на 20-му році сімейного життя, у 1994 році, вирішили переїхати жити в Україну. Потроху освоїлись, стали подорожувати світом. Так опинилися в Індії, де я почерпнула для себе багато нового в плані духовного розвитку.

Вінничанка виготовляє картини, які зцілюють та притягують удачу

Найцікавіші з робіт авторки зображені на фітополотні, технологію виготовлення якого вона піддивилась в одному з храмів, коли подорожувала Індією.

– Я вмію малювати в багатьох техніках, але найбільше мені полюбилась техніка створення картин на фітополотні, яке ми робимо власноруч. Влітку разом з донькою йдемо в поле або посадку, збираємо голівки різноманітних квітів. Їх ріжемо, вимочуємо та висушуємо. Далі додаємо ще кілька секретних природних речовин, розкатуємо й формуємо пластини, які залишаємо під сонцем. Трав'яні листки з фітополотна мають обов'язково сохнути на сонці, аби сповна ввібрати його тепло та енергію. Вони завжди темно-зеленого кольору, – говорить Венера Гайсівна. – Спочатку такі картини ми створювали для себе, дарували друзям, пізніше почало надходити все більше й більше замовлень, і ми почали їх готувати набагато більше.

Вінничанка виготовляє картини, які зцілюють та притягують удачу

Майстерня, в якій Венера Гайсівна разом з донькою створюють свої шедеври, розташована в невеликому будиночку на сімейному обійсті й має символічну назву – «Крила ангела».

– Відомо, що людина народжується з ангелом, який її супроводжує по життю й завжди допомагає йти в правильному напрямку. Я вважаю, що в кожній хаті по всьому світі мають висіти образи ангелів-охоронців, покровителів та натхненників для захисту й надання необхідної енергетики родині. Кожного дня мені приходять образи картин, а саме духовних ангелів, яких я відтворюю на полотні. Ангели в нас є в багатьох роботах, найчастіше це невеличкі картини та іграшки на ялинку, – каже майстриня. – Картина чи іграшка виготовляється в кілька етапів. Коли мені прийшла ідея, я беру полотно, вирізаю й наклеюю образ зображення, даю йому просохнути, після цього розфарбовую й оформляю бісером, камінням і нитками. Кожен елемент несе в собі певний символ, який я проговорю й вкладаю в картину за допомогою молитви чи мантри.

За словами пані Венери, дуже важливо не просто купити картину в магазині й повішати в себе вдома, адже кожна намальована або вишита картина несе в собі певний сенс та приховану енергетику. Неправильно підібрана картина може призвести до розладів у родині, безгрошів'я й навіть хвороб. Створюючи свої картини, майстриня молиться, аби «вдихнути» в них добро. Каже, для українців найкраще підходять картини із зображенням слов'янських символів.

– Зараз ми готуємо дуже цікаві новорічні іграшки на ялинку. Кожен символ, зображений на ній, є символом чи то краси, чи здоров'я, чи благополуччя. Ми робимо їх наборами, в яких є певний набір елементів. Обов'язково при покупці й після принесення в дім таких іграшок необхідно з ними розмовляти, закладаючи бажану програму. Наприклад, якщо це іграшки на вдачу та процвітання, людині треба попросити їх, щоб разом з ними в дім увійшли всі бажані блага, – додає Рибаченко.

Картини вінничанки допомагають знайти гармонію в собі. Якщо людина вміє гармоніювати сама із собою, то в неї все добре в родині, а чим більше хороших родин, тим здоровіше суспільство.

– Лікуватися картинами дуже просто. На них необхідно дивитись і думати про все хороше, тоді людина активує енергію й лікує себе, – пояснює художниця.

Фото Мирослави Слободянюк

 

Коментарі    Оновити список коментарів

Ведрус
0 # Ведрус 20.10.2017, 20:58
Поважаю митців, але ця Венера пропагує базовані на чужинському індусяцькому підгрунті "шедеври" для зцілення! Це явна пропаганда того, що чужинське - краще! Коли вже наші люди зрозуміють, що Рідна земля та Рідні цінності дають справжню духовну силу та здоров'я...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення