Редван Усеінов фото

«Київські мажори «звільняли» нас по 10 разів на день», – головний вінницький коп Редван Усеінов

16 березня 2016, 19:03

В управлінні поліції його керівник насамперед наказав знести турнікети

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Київські мажори «звільняли» нас по 10 разів на день», – головний вінницький коп Редван Усеінов

    Додати коментар

Одразу ж після презентації патрульної поліції у Вінниці, копи взялися до роботи. Минув місяць, вінничани вже звикли до постійного курсування поліцейських екіпажів вулицями міста та навіть встигли побачити, як копи реагують у нестандартних ситуаціях, таких як мітинги й пікети.

Кореспондент Vlasno.info зустрівся з наймолодшим очільником патрульних поліцейських в Україні, 24-річним Редваном Усеіновим, щоб познайомити з ним своїх читачів.

– Як давно Ви у Вінниці? Є улюблені місця, де проводите вільний час?

— У мене немає вільного часу (сміється – прим. авт.), тому лише інколи їжджу до Вежі, а тоді в "Сільпо" і додому. Я тут з 5 лютого, вже звик до міста. Нещодавно жив на Юності, а зараз на вулиці Зулінського орендую квартиру зі своїм колегою.

– Звідти незручно добиратися на роботу. У вас є транспорт?

— Є службовий автомобіль, своєї машини немає. Коли потеплішає, хочу на велосипеді їздити на роботу, Вінниця пристосована до велосипедного руху.

– А велосипед маєте?

— Треба купувати, бо я з окупованого Криму практично без нічого переїхав. З 2014 року там не був жодного разу, і, чесно кажучи, не збираюся.
Редван Усеінов фото

– Знаєте, що у Вінниці та в районах є кримчани-переселенці? Не зв'язувалися з ними, не зустрічалися ще?

— Знаю що є і у Вінниці, і в Новій Греблі. Але поки не знайомий, вони до мене не приходили, і я дістатися до села не маю як.

– Виїжджаєте з колегами на патрулювання? Якщо якісь конфліктні ситуації...

— Зазвичай їжджу, дивлюся, де і які ще є проблеми, або допомагаю колегам. Останній приклад — виїздили на масові заходи біля управління поліції на Театральній із заступником, щоб тримати ситуацію під контролем.

– Часто дзвонять, щоб ви втрутилися і "врятували" когось?

— Коли днями складали протокол на нардепа, я був у Києві, мій заступник виїздив, і тоді вони постанову таки написали. А скандал із батьком Гройсмана уже став легендою, протокол тоді не на нього склали, а на його водія чи знайомого. Коли служив у Києві, було таке, що дзвонили керівництву, або самі "звільняли" по 10 разів на день, погрожували.

– Кияни відрізняються від вінничан?

— Там люди трохи нахабніші. Вони порушують, і багато. Тут мало: хтось на пішохідному переході паркується, хтось у другому ряду. У Києві ж таке взагалі на кожному кроці.

– У районах люди нарікають, що нова поліція є тільки у Вінниці, а у них все залишилося по-старому.

— Зараз по всій Україні у районах працюють обласні ДАІ, як далі буде — побачимо. За кілька днів вже презентують першу районну патрульну поліцію в Борисполі Київської області.

– Ви вже півтора місяці в новому кабінеті. Щось змінювали тут?

— З усього робочого часу я перебуваю в кабінеті відсотків тридцять, решту часу — на виїздах і зустрічах. Нічого не змінював, лише пару лампочок вкрутив та розмістив подарунки Президента: на відкритті він подарував мені ляльку і вишитий шеврон поліції.
лялька у приміщенні патрульної поліції фото

– А який подарунок найбільше приніс радості?

— Років у 17 мені привезли з Італії бутси, я мріяв про них, але не мав грошей. Хороші бутси, років два в них ганяв. Я взагалі люблю футбол, це моє захоплення. Ось трохи потепліє, то організуємося з колегами, зробимо команду поліцейських, будемо грати. На оренду поля можна скинутися, а там може і в міських змаганнях участь братимемо.

– Чому обрали саме поліцію?

– Після окупації я хотів переїхати на материкову Україну, почув про реформи, захотів взяти в цьому участь, допомогти. Щоб Україна була дійсно європейською. Ні для кого не є секретом — це єдина реформа, яка працює.

– В чому її феномен, на Вашу думку?

— В тому, що всі люди різні, у нас нема тих, хто навчався в одному вузі: тут і лікарі, і вчителі, і приватні підприємці, я, наприклад — географ. Закінчив Таврійський національний університет, маю спеціальність викладача географії. Зараз отримую другу вищу освіту в академії адвокатури, пізніше хочу ще й третю здобути — психолога.
Редван Усеінов фото

– Як географ, Ви певно любите подорожувати? Незабаром уже зможете взяти відпустку. Коли і куди збираєтесь?

— Так, раніше багато подорожував, хотів би потрапити в Карпати — скучив за горами. Хоча про відпустку ще не думаю. Люблю читати, але зараз у зв'язку з новою посадою читаю більше професійну літературу. У вільний час — футбол.

– Перший заробіток свій пам'ятаєте?

— Перший заробіток у мене був років у 17, допомагав там щось вантажити, гривень сто заробив. В київській поліції отримував 8700 гривень.

– Ваше управління зараз знаходиться в колишньому приміщенні ДАІ, як тут працюється?

— Турнікети зняли через кілька днів після того, як я приїхав, у хол винесли дивани. Тепер тут відкрито ведеться адміністративна практика. Тобто, якщо хтось потрапив у ДТП, отримав штраф чи хоче забрати авто зі штрафмайданчика, то вже не треба ходити до закритих кабінетів, усі послуги можна отримати тут. Своєрідний "прозорий офіс".
управління поліції у Вінницькій області фото
Фото Ірини Басенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення