вода в Сабарові фото

Під майбутнім кладовищем протікає близько 60 тисяч кубів води за добу  

10 серпня 2017, 08:43

Сабарівчани бояться, що будівництво кладовища на місці, які визначила міська рада, призведе до екологічної катастрофи

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Під майбутнім кладовищем протікає близько 60 тисяч кубів води за добу  

    Коментарі (4)

Сабарівчани бояться, що будівництво кладовища на місці, які визначила міська рада, призведе до екологічної катастрофи. За словами жителів, тут є щільні поклади граніту: вода не просочується в землю, а просто стікає у річку, тому і трупні яди разом з дощем просто стікатимуть у Буг. Про це розповідає кореспондент Vlasno.info.

Кладовище, яке хочуть побудувати на Сабарові, стане причиною екологічної катастрофи. Посеред поля між дерев є стічний колодязь. А від очисних споруд у цільній породі граніту за допомогою вибухівки прорили тунель до Бугу.
вода в Сабарові фото
вода в Сабарові фото

Шум заглушує розмови, якщо стояти неподалік люку, який, до речі, постійно відкритий. Так що ненароком впасти туди може не тільки дитина, яка з цікавості дивитиметься на воду, а й необачний дорослий. А за словами місцевого жителя, який колись працював підривником у цьому каналі, якщо людина ненароком впаде у люк, то з іншого боку вийде лише фарш та подрібнені кістки.
вода в Сабарові фото
вода в Сабарові фото
вода в Сабарові фото

– Там (в тунелі – ред.) діаметр метри 2,5 до трьох. Там ходила вагонетка, вивозила каміння. Так як її (шахту – ред.) проривали, так каміння і висить, вона не оброблена. Казали, що там йде труба сотка чи трьохсотка, але це не правда. Усі трупні яди будуть стікати сюди, у будь-якому випадку, а потім і прямо в Буг.




– Вода йде між камінням, там джерела нема, тому вона рухається поміж пластами. Коли тільки прорили тунель, то люди пили звідти воду, бо в мікрорайоні вода пропала. А якщо тут побудують кладовище, то вода 100% буде непридатна, буде з трупними ядами, – зауважив колишній підривник та житель мікрорайону Сабарів Михайло.
Михайло - Сабарів фото

– Люди вирили собі свердловини, щоб пити чисту воду, але після того, як прорили тунель від очисних споруд до Бугу – води не стало. Потім почали робити ширші криниці, але і там за кілька років не було води. Зараз нам провели міське водопостачання, бо води ніде нема, i розповідає інший місцевий мешканець Михайло.
Михайло - Сабарів фото

За словами працівника очисних споруд, який волів не називатися, за добу із цих каналів витікає 60 тисяч кубів води.

Фото Влада Боднара та Євгена Загороднього, відео Ольги Бунич та Влада Боднара

Коментарі    Оновити список коментарів

Вадим Шмагалов
0 # Вадим Шмагалов 10.08.2017, 16:50
Між іншим таки да?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Галина
0 # Галина 10.08.2017, 22:02
Це мій сват Міша! А він чесна і порядна людина! І він ніколи не бреше! Не то що найманці з мерії! За гроші зовсім совість загубили!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Олена
+2 # Олена 10.08.2017, 16:21
Чому всі мовчать про те, що територія де має бути кладовище до цих пір належить Академії наук України, а міська рада незаконно привласнила цю землю!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Ольга--
0 # Ольга-- 10.08.2017, 17:45
Ми про це писали ...vlasno....politika/vlada/mistseva/item/19241-ze mliu-pid-kladovyshche-u-sabarovi-vinnytska-vlada-v idzhala-u-derzhavy
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення