забрудненість повітря в українських містах фото

Концентрація червоно-бурого газу у Вінниці втричі перевищила норму

10 вересня 2017, 21:20

Концентрація діоксиду азоту у повітрі Вінниці в 3,3 раза перевищила норму

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Концентрація червоно-бурого газу у Вінниці втричі перевищила норму

  адміністратор   Додати коментар


Концентрація діоксиду азоту у повітрі Вінниці в 3,3 раза перевищила норму. Такий результат оприлюднили аналітики «Слова і Діла», проаналізувавши, які хімічні сполуки найбільше забруднюють повітря в різних містах України.

За загальними результатами, найзабрудненіше повітря в Дніпрі (рівень формальдегіду перевищує допустиму концентрацію в 4,3 раза, а діоксиду азоту – майже втричі, пилу – у 2,4 раза). На другому місці опинилось Кам'янське (колишній Дніпродзержинськ), де в повітрі зафіксовано перевищення формальдегіду, фенолу та аміаку. Замикає трійку Одеса, у повітрі якої перевищено допустимі норми формальдегіду, сажі, фенолу та фтороводню.

Повітря ж Вінниці, як з'ясувалось, багате на діоксид азоту, концентрація якого в 3,3 раза вища за граничну. Діоксид азоту – це газ червоно-бурого кольору, який виникає внаслідок викидів на багатьох хімічних підприємствах і здатний викликати кислотні дощі. Перевищення концентрації діоксиду в повітрі здатне викликати в людини подразнення дихальних шляхів, набряк легень, при тривалій взаємодії може спричинити такі захворювання, як рінофарінголарінгіт, ерозію, перфорацію носової перегородки, трахеїт, бронхіт, пневмосклероз.

Фото: «Слово і діло»


  адміністратор   10 вер. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення