амброзія фото

Амброзія «захопила» третину Вінниччини

06 жовтня 2017, 10:33

Бур'ян амброзія полинолиста заполонила приблизно 35-40% території Вінниччини

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Амброзія «захопила» третину Вінниччини

    Додати коментар


Бур'ян амброзія полинолиста заполонила приблизно 35-40% території Вінниччини. Про це кореспонденту Vlasno.info розповів директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук.

За словами посадовця, найбільше рослина прогресує у південних районах області: Піщанському, Крижопільському, Бершадському тощо.

— Амброзія прогресує. Особливо на пустирях, покинутих вулицях. Помітна також у скверах, парках. І, звичайно, на сільськогосподарських угіддях.

Для боротьби із бур'яном цього року депутати прийняли спеціальну програму, в рамках якої з державного, обласного та місцевих бюджетів виділятимуться кошти. Зі своєї кишені мають дати грошей на боротьбу з рослиною і самі фермери.
Микола Ткачук фото
Микола Ткачук

— Сьогодні в основному фінансування іде за рахунок коштів місцевих громад. Державних коштів небагато — близько 100 тисяч. Тридцять відсотків надається з обласного бюджету, — уточнив Ткачук.

За словами Ткачука, фермери досить активно та радикально реагують на поширення рослини. Амброзія витягує з ґрунту поживні речовини, від чого різко знижується урожайність культур.

Довідково: Амброзія — одна з найбільш небезпечних бур'янів-алергенів. Її пилок викликає алергічний риніт. Рослина надзвичайно швидко поширюється та осушує ґрунт.

Нагадаємо, сільський голова Якушинець платить селянам гроші за кілограм зібраного бур'яну.

Головне фото: visnik-press.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення