Енергія біопалива з енергетичних культур сприяє зменшенню викидів шкідливих газів в атмосферу

Енергетичні верби: на Вінниччині активно впроваджують альтернативні джерела енергії

06 травня 2018, 10:47

Енергія біопалива з енергетичних культур сприяє зменшенню викидів шкідливих газів в атмосферу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Енергетичні верби: на Вінниччині активно впроваджують альтернативні джерела енергії

  адміністратор   Додати коментар

В Україні розпочався справжній бум на альтернативні джерела енергії. В останні десятиліття у світі почали все частіше перейматися проблемами енергонезалежності. Вітер, сонце, геотермальна енергія, енергія хвиль, та інші сили природи все частіше використовують для виробництва енергії, інформує Vlasno.info

Вінниччина, як перспективний регіон, також не відстає у цьому питанні.

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, у Жмеринському районі, під час проведення заходів із благоустрою Северинівською об'єднаною територіальною громадою було висаджено 3500 енергетичних верб.

У світі енергію біопалива з цих культур почали застосовувати нещодавно. Така технологія сприяє зменшенню викидів шкідливих газів та є ефективою з точки зору продукування енергії.

У Северинівській ОТГ назвали ряд переваг використання даного виду палива:

«Продуктивність верби становить від 10 до 15 тонн сухої маси на гектар за рік, а це перевищує вихід деревини із традиційних лісових насаджень у 14 разів. Найоптимальніший строк для нагромадження кущами верби великої кількості біопалива - три роки.Після скошування пагонів на залишених прикореневих частинах весною знову з'являться паростки – цикл самовідновлення верби на одному місці може тривати впродовж 3 десятиліть», – йдеться в повідомленні.

Також зазначили, що рослина є непримхлива та може зростати на непридатній для вирощування сільськогосподарських культур землі.

Для забезпечення процесу перетворення біомаси на паливо, повідомили в ОДА, – будуть створені додаткові робочі місця.

Нагадаємо, ще 550 українців поставили вдома сонячні панелі.

 

Фото: vin.gov.ua


  адміністратор   06 трав. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення