Фонд державного майна України офіційно оголошує конкурс з оренди великої ділянки в Прип'яті під потужну сонячну електростанцію

В Прип'яті планують побудувати потужну сонячну електростанцію

08 травня 2018, 21:44

Фонд державного майна України офіційно оголошує конкурс з оренди великої ділянки в Прип'яті під потужну сонячну електростанцію

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В Прип'яті планують побудувати потужну сонячну електростанцію

  адміністратор   Додати коментар

Фонд державного майна України офіційно оголошує конкурс з оренди великої ділянки в Прип'яті під потужну сонячну електростанцію, передає Vlasno.info з посиланням на сторінку у Facebook заступника голови фонду Дмитра Парфененка.

"Разом з Державним агентством України з управління Зоною відчуження ми дуже ретельно цей конкурс готували і далі будемо робити все, щоб він відбувся на найвищому рівні", – написав Парфененко.

Він повідомив, що заявки від потенційних інвесторів приймаються з 10 по 22 травня, а сам конкурс відбудеться 29 травня.

"В оренду пропонується частина споруди "Інженерна споруда системи охолодження об'єктів ЧАЕС" загальною площею 2500 тис. м. кв. в Прип'яті, вул. Житомирська, 1", – уточнив чиновник характеристики об'єкта.

Стартова орендна плата за базовий місяць оренди становить 14,17 тис. гривень без ПДВ. Початковою орендною платою стане найбільший розмір орендної плати, запропонований учасником у конкурсній пропозиції у день проведення торгів. Термін оренди – 49 років.

Серед умов конкурсу – наявність у орендаря, його засновників або профільного інвестора досвіду будівництва і експлуатації фотоелектричної сонячної електростанції потужністю не менше 50 Мвт.

Конкурс буде проведено 29 травня 2018 року. Сонячна станція потужністю 100 МВт, яку передбачається побудувати у Прип'яті, розрахована на забезпечення електроенергією приблизно 30 тисяч домогосподарств.

Нагадаємо, що 550 українців поставили вдома сонячні панелі.

 

Фото: vgolos.com.ua


  адміністратор   08 трав. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення