Ейфелева вежа фото

Вінничанам довелось годинами стояти у черзі до Ейфелевої вежі  

30 травня 2017, 08:01

Юні відвідувачі можуть отримати знижку у два євро на підйом пішки

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничанам довелось годинами стояти у черзі до Ейфелевої вежі  

    Додати коментар

Найпопулярніший та найбільш відвідуваний туристичний об'єкт світу, що має свою незвичайну історію та безліч таємниць. Сьогодні розповімо про величну Ейфелеву вежу в Парижі, на яку нещодавно підіймався кореспондент Vlasno.info.
Ейфелева вежа фото

Відразу зауважимо, що черги до Ейфелевої вежі досить великі. Іноді, щоб піднятися на цю архітектурну пам'ятку, необхідно простояти у черзі декілька годин. Втім, це не стає перешкодою для відвідувачів з усього світу. Тут можна познайомитися із китайцями, іспанцями, англійцям та американцями. Важливо хоч на початковому рівні знати англійську мову, адже на підйом є кілька черг, і треба читати оголошення та інструкції для підйому пішки або на ліфті.
Ейфелева вежа фото

Ейфелева вежа була збудована за рекордні терміни – близько двох років. Відкриття приурочили до виставки з нагоди сторіччя Великої Французької революції. Розробкою проекту зайнявся відомий конструктор Густав Ейфель, який за свій гучний проект відразу був розкритикований та звинувачений у створенні "гігантського незграбного скелету", або "трагічного вуличного ліхтаря". Чимало відомих письменників, художників та артистів тоді навіть писали петиції до влади, щоб заборонити будівництво.

Над будівництвом Ейфелевої вежі працювало триста робітників. Було використано майже дві тисячі листів кованого заліза та понад два мільйони заклепок.
Ейфелева вежа фото

Після Всесвітньої виставки 1889 року Ейфелеву вежу планували розібрати, проте завдяки популярності і любові туристів, рішення було скасовано.

Нині вежа має висоту 324 метри і поділена на три поверхи. На два можна піднятися як ліфтом, так і східцями (1792 сходинки), на третій – лише ліфтом.

Необхідно зазначити, що під балконом першого поверху, на всіх чотирьох сторонах споруди викарбувано імена 72-х осіб, які зробили особливий внесок у будівництво.

З приводу цін: квиток на ліфт коштує 19 євро, пішки – 7 євро. Невеличка підказка для молоді: кому ще не виповнилося 24 роки, можуть пред'явити закордонний паспорт, і вартість підйому пішки складе 5 євро. Краєвиди з вежі просто неймовірні: здається, ніби весь Париж на долоні.
Ейфелева вежа фото
Ейфелева вежа фото
Ейфелева вежа фото

Цікава історія і про колір вежі, адже десятками років її фарбували то у жовтий, то у червоно-коричневий кольори. Проте, нещодавно, був офіційно запатентований спеціальний "Коричневий-Ейфелевий" колір, яким вежу фарбують раз на сім років.

Щорічно Ейфелеву вежу відвідує понад сім мільйонів туристів, її копії можна побачити чи не в кожній країні. У нас в Харкові та Умані також встановлено копії Ейфелевої вежі.
Ейфелева вежа фото

Пройти на територію не так вже й просто: кожного відвідувача та його речі декілька разів перевірятимуть. Не рекомендовано брати із собою гострі та колючі предмети (конфісковують, навіть, пилочки для нігтів, щоправда, з поверненням).

Як тільки Ви наблизитеся до вежі – відразу будете оточені підприємливими людьми африканського походження, які продають сувенірчики у вигляді величної вежі. Але значно дешевше, аніж сувеніри у магазинах. До того ж, з ними можна поторгуватися, адже вони прекрасно розуміють українську мову.

Тож завітайте до Парижу і обов'язково відвідайте Ейфелеву вежу. Особливо красива ця конструкція у вечірню пору, коли вмикається ілюмінація. Невеличку екскурсію Ейфелевою вежею дивіться на відео від Vlasno.info.

Фото та відео Віти Омельчук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення