На жаль, ні працівники будівлі, ні місцеві мешканці не знають нічого з історії цієї споруди

У центрі Вінниці розташувався дореволюційний маєток з невідомою історією

08 січня 2018, 08:01

На жаль, ні працівники будівлі, ні місцеві мешканці не знають нічого з історії цієї споруди

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У центрі Вінниці розташувався дореволюційний маєток з невідомою історією

    Додати коментар

Прогулюючись вулицею Магістратською, серед десятка сучасних шаблонних будинків, можна наштовхнутися на дореволюційну будівлю . Це пов'язано з чіткістю, простотою та точністю, що нагадує архітектуру модерну, яким забудований історичний центр Вінниці,повідомляє кореспондентка Vlasno.info

У нашому місті є багато будинків, які є памя'ткою архітектури місцевого або національного значення, про які місцеві мешканці знають хоч маленьку частинку з історії, прочитану у книгах чи на меморіальних дошках. Але більша частина будівель обділені увагою, хоча вони також унікальні як архітектурний об'єкт. Саме такий будинок знаходиться за адресою вулиця Магістратська, 37.

Всередині це звичайний будинок, де зараз знаходиться з одного входу управління держпраці України у Вінницькій області, а з іншого — жіночий оглядовий кабінет. Ззаду добудовано приміщення бактеріологічної лабараторії. Проходячи коридорами будівлі не виникає відчуття стародавності, бо вже все перероблено під сучасний вигляд.

На жаль, ні працівники будівлі, ні місцеві мешканці не знають нічого з історії цієї споруди, адже ні в яких історичних хроніках ця будівля не зазначена. Скоріше за все це був маєток одного з підприємців того часу.

dim-1

dim-2

dim-4

фото авторки

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення