Окрім гігантської галоші, яку омиває Південний Буг, на Вінниччині ще є ліс, який своєю формою дуже схожий на мамонта

На Вінниччині Ковбасна річка омиває велетенського мамонта

20 січня 2018, 09:01

Окрім гігантської галоші, яку омиває Південний Буг, на Вінниччині ще є ліс, який своєю формою дуже схожий на мамонта

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині Ковбасна річка омиває велетенського мамонта

    Додати коментар

Окрім гігантської галоші, яку омиває Південний Буг, на Вінниччині ще є ліс, який своєю формою дуже схожий на мамонта: чітко видно холку, хвіст, бивень та інші частини доісторичної істоти. Знаходиться «мамонт» на околицях міста Шаргород, біля села Козлівка. Північну частину лісу омиває річка з оригінальною назвою – Ковбасна, повідомляє Vlasno.info

na-vinnichchini-e-mamont-1

Але цей ліс цікавий не тільки своєю формою, а ще й тим, що кожен рік тут проводяться різні змагання. Кілька років тому у цьому лісі відбувалися загальноорганізаційні змагання, які проводили «Організація Українських Скаутів» (ОУС). Учасниками вишколу були скаути з Вінниці, Києва, Львова та Черкас. Теоретична військова підготовка передбачала освоєння основ скаутингу, патрульної системи, методики проведення гри, майстрування стройової підготовки, техніки та методики скаутських таборів та багато чого іншого.

Кожного року в травні місяці протягом трьох днів у лісі відбуваються туристичні змагання, організатором яких є Шаргородський будинок дитячої та юнацької творчості.

— Багато років поспіль керівництвом та викладацьким колективом організовуються туристичні змагання. Участь у цих змаганнях приймають учні середніх та старших класів. Організатори кожного року намагаються урізноманітнити дозвілля юних хлопців та дівчат захоплюючими спортивно-туристичними змаганнями. Ми проводимо цікаві види змагання з спортивного туризму такі як: пішохідний туризм, орієнтування, еквілібризм. Окрім цього проводимо навчання з картознавства, розпалювання вогнища, першої допомоги потерпілому— розповідає суддя змагань Вадим Окрущак.

Коли на території лісу функціонувала штольня, ліс був робочим місцем для багатьох людей не тільки села Козлівка, але і усього району.

— Раніше у лісі функціонувала штольня, в якій добували плити/блоки. Ці блоки продавали для будівельних потреб. Ще недалеко від штольні були дві, так звані, гірні, з яких видобували камінь ракушняк, в основному в ручну. Поряд з гірнями є мурована піч, в якій випалювали вапно, — розповідає сільський голова села Козлівка Микола Завальнюк .

Влітку біля штольні можна побачити багато відпочиваючих. Хоробра молодь заходить у середину штольні . По довгим низьким коридорам можна дійти до кінця шахти штольні, де молодь залишає після себе написи на стінах.

na-vinnichchini-e-mamont-2

na-vinnichchini-e-mamont-3

na-vinnichchini-e-mamont-4

na-vinnichchini-e-mamont-5

na-vinnichchini-e-mamont-6

na-vinnichchini-e-mamont-7

фото надані Вадимом Окрущаком

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення