У 1960-х роках Вінниччина позбулася головної своєї вузькоколійної артерії «Гайворон-Бердичів»

На Вінниччині збереглась унікальна вузькоколійна інфраструктура

21 лютого 2018, 08:02

У 1960-х роках Вінниччина позбулася головної своєї вузькоколійної артерії «Гайворон-Бердичів»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині збереглась унікальна вузькоколійна інфраструктура

    Додати коментар

У 1960-х роках Вінниччина позбулася головної своєї вузькоколійної артерії «Гайворон-Бердичів». Журналісти Vlasno.info вже шукали її залишки у Вороновиці  та мандрували біля залишків вузькоколійки у Вінницькому та Липовецькому районі. Від цієї залізниці, майже, нічого не залишилось. Але не у селі Іванів (історична назва Янів) Калинівського району. Тут збереглась ціла вузькоколійна інфраструктура: будівля станції, депо, станційні споруди, такі як пошта, багажне відділення, вугільний склад , будинок робітників, залізнична школа тощо, повідомляє Vlasno.info

Залізнична станція у Іванові має назву Холонівська. Розташована вона між Калинівкою та Хмільником. Може здатися, що на цій станції вже давно не курсують пасажирські потяги, але це не так. Звідси ви можете дістатися до Кам'янця-Подільського, Хмельницького, Києва та Москви.

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-18

 – У 1901 році у Іванові відкрили вузькоколійку. Головна її ціль була у тому, щоб забезпечувати цукрові заводи. Назва станції походить від пана Холоневського, який мав тоді у володінні ці землі. Якусь частину ділянки під залізницю він віддав безкоштовно за умовою, що станцію назвуть на честь нього, що й зробили, – каже заступник сільського голови Іванова Ігор Лановий

Залізниця мала у Іванові «т» образну форму, яка йшла у напрямках до Бердичева, Війтівців та Калинівки. Це добре видно на дореволюційній мапі

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-19

У 1930-х роках паралельно вузькоколійній колії споруджували широку колію, яку відкрили у 1938 році. Ця лінія робилась у рамках підготовки до можливої майбутньої війни, як і «лінія Сталіна». Розібрали вузькоколійку у 1960-х роках.

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-20

Тепер детально ознайомимось з об'єктами вузькоколійної інфраструктури.

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-11

Це, скоріше за все, будинок для робітників дистанції колії

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-6

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-15

Більше 50 років тому тут проходила вузька колія, по якій курсували паротяги. У даному випадку насип добре видно, що буває не завжди.

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-4

Вугільний склад

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-8

Як на вокзалі у Козятині, зберігся на Холонівській залізничний дзвін, який оголошував прибуття та відправлення потяга.

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-2

Поштовий склад

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-14

Цистерна від вузькоколійного вагона.

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-3

Від моста «цукрової» залізниці, окрім опори, нічого не залишилося

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-9

Сьогодні рейки використовують у господарських цілях. Автор даних фотографій, дослідник Олександр Крещанов вважає, що це бельгійські рейки метал-концерна «Коккеріль» для вузької колії 750 мм. З 1897 року їх обладнання було встановлено в Таганрозі і випускало великий асортимент металу.

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-21

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-17

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-10

vuzkokoliyna-infrakstruktura-na-vinnichchini-16

Найцікавіша споруда – це колишнє депо. Сьогодні це звичайний склад на подвір'ї господарського підприємства, а раніше тут ремонтували та доглядали вагони та паротяги.

У радянські часи вузькоколійна залізниця була добре розвинута на Вінниччині, але часи змінювались і потреба в ній поступово відпала. На теперішній час ще діє вузькоколійка «Рудниця-Гайворон-Голованівськ», але невідомо наскільки довго вона ще буде функціонувати.

Фото Олександра Крещанова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення