Анжеліка Фалейтор фото

Вінничани організували для дівчини з ДЦП неймовірне свято й просять небайдужих подарувати їй шанс ходити  

21 жовтня 2017, 09:04

На вихідних вінницькі активісти організували незабутній вихідний для хворої на ДЦП Анжеліки Фалейтор

Соломія Романова
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани організували для дівчини з ДЦП неймовірне свято й просять небайдужих подарувати їй шанс ходити  

  Соломія Романова   Додати коментар


На вихідних вінницькі активісти організували незабутній вихідний для хворої на ДЦП Анжеліки Фалейтор, повідомляє кореспондент Vlasno.info.
Професійні майстри салону краси «Монако» повністю перевтілили дівчину: нова зачіска та макіяж настільки змінили дівчину, що її не впізнали навіть друзі, повідомляє організатор акції Мирослава Слободянюк.

Анжеліка Фалейтор фото

– Я не маю ніякої громадської організації, просто час від часу намагаюся організувати такі «Дні радощів та краси» для дівчаток, які мають інвалідність. Через соціальні мережі групую небайдужих людей, й ми всі разом створюємо для дитини свято, – розповідає Мирослава. – Анжелічку я вже знаю не перший рік, ми з нею познайомились, коли я організовувала свій найперший фото-проект для сімей, в яких підростає дитина з інвалідністю. В минулому році Анжелічці виповнилося 18 років і я зібрала знайомих, які організували для неї незабутні іменини.
Цьогоріч я дізналась, що в її родині трапилось горе, на рак захворіла її бабуся, яка мешкає у маленькій однокімнатній квартирці разом з Анжелікою та її мамою. Мені захотілось просто витягнути дитину з такої пригніченої атмосфери й подарувати їй хоча б один день казки.

Анжеліка Фалейтор фото

Після справжнього перевтілення благодійники разом із дівчиною та її мамою поїхали смакувати торт до кав'ярні, за подарунками по магазинах, у кінотеатр на комедію, а на завершення - на професійну фотосесію. В студії Анжеліка розкрилась, як справжня модель, багато позувала, попри важкість намагалася стояти й світилася «голівудською» посмішкою від радощів.

Анжеліка Фалейтор фото

– Прокинувшись, я побачила за вікном дощ і зрозуміла, що йти нікуди не хочу, але мама наполягала, що треба кудись йти. Вийшла з дому - я без настрою. Коли побачила Мирославу, теж нічого не запідозрила, була впевнена, що зустріч випадкова. Після чого почула «ну що пішли ?» Куди і для чого я зрозуміла не одразу, – ділиться емоціями Анжеліка. – Коли я побачила себе в дзеркалі, то не вірила, що можу бути настільки гарною. В мене ще не було стільки неймовірних емоцій в один день, я відразу й не могла повірити, що стільки всього в мене трапилось. Всі, хто долучався до казки – чудові і я їм вдячна від всього серця.

Анжеліка Фалейтор до перевтілення фото

Інвалідність в Анжеліки була із самого дитинства, в рік їй поставили діагноз ДЦП. Дитина збережена розумово, проте хвороба вразила хребет і ноги, одна ніжка коротша від іншої на 5 сантиметрів.

– Проблеми із здоров'ям в Анжелічки почались практично з народження, а в п'ять місяців, коли всі діти вже впевнено сиділи й підносились з допомогою батьків, Анжелічка не могла навіть добре тримати голівку. З чоловіком багато їздили по лікарнях. Возили маля по всіх можливих знахарях і докторах наук та нічого хорошого з цього не було. А в рік Анжеліці поставили діагноз ДЦП. В чотири вона почала багато плакати перед сном від того, що в неї боліли колінця. В неї не вирівнювались ніжки й з того часу почались наші перші операції. Та я не зупинялась й не опускала руки, постійно возила доньку на різноманітні масажі й намагалась розвивати її як фізично так і духовно. Але ще більші проблеми у нас почались у перехідному віці, тоді в неї стався вивих тазостегнових суглобів.

Анжеліка Фалейтор та Мирослава Слободянюк фото
Анжеліка Фалейтор та Мирослава Слободянюк

З кожним роком дівчині стає все гірше й гірше, якщо в дитинстві вона могла ходити тримаючись за руку то сьогодні ледве пересувається за допомогою ходуль й все частіше їздить візком. Нещодавно мати Анжеліки дізналась, що в доньки є шанс ходити самостійно, для цього необхідно провести декілька операцій у Харкові. Аби почати лікування необхідно понад 50 тисяч гривень. Таких коштів в родини немає. Й ми просимо у всіх небайдужих допомогти дівчинці й подарувати їй шанс ходити самостійно.

Анжеліка Фалейтор після перевтілення фото

Ось номер картки Приват банку 5168757308963497 (Фалейтор Анжеліка Олександрівна), на яку всі не байдужі можуть перерахувати кошти.
Наразі вже є люди, які відгукнулися, серед таких і вінницький коваль Роман Тринос, який запропонував продати викувану власноруч карту України, стартова ціна якої п'ять тисяч гривень.

кована карта від ковалів фото

Мирославу я вже знаю декілька років й час від часу долучаюсь чим можу до її благодійних акцій. Почувши про біду Анжеліки, відразу захотів якось долучитись. У нас вже був досить вдалий досвід продажу викуваної карти України з благодійною метою і я вирішив його повторити. Тому, хто купить цю картину обов'язково доля подарує радість, – говорить Роман Тринос.

Анжеліка Фалейтор з мамою фото
Анжеліка Файлетор з мамою

Щодо покупки картини або детальнішої інформації звертайтесь до Мирослави Слободянюк за номером телефону 0969832744.

Фото: Максим Зайцев


  Соломія Романова   21 жовт. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення