Польські байкери зупинилися на Соборній

У центрі Вінниці учасники «Катинського рейду» виконали польський гімн  

26 серпня 2016, 17:53

Польські байкери зупинилися на Соборній

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У центрі Вінниці учасники «Катинського рейду» виконали польський гімн  

    Додати коментар

Польські мотоциклісти, учасники "Катинського рейду" дісталися до Вінниці, - повідомляє Vlasno.info. На центральній вулиці міста вишикувалися 70 байків з українськими та польськими прапорами — мотоциклісти зупинилися на Соборній, припаркувавши своїх "коней" просто під вікнами міської ради. Тут вони провели мітинг біля пам'ятної дошки Йозефа Пілсудського, у якому взяв участь і консул Республіки Польща з родиною. Син консула зачитав напис на дошці: "Без вільної України немає вільної Польщі". Потім поляки запалили свічки та виконали свій національний гімн.

gzhegozh-liudkovskiy

 — Ми їдемо централізовано з Варшави, вже були у Львові та Летичеві, де навідали могили наших предків, — розповідає Гжегож Людковскі.

 — У мене особисто у Україні поховані і діди, і дядько. Їдемо до Києва, а звідти — у Москву, Катинь, Санкт-Петербург, відвідаємо також Білорусь і Латвію.

Україною польські байкери  мандрують з синьо-жовтими прапорами, по в'їзду в інші країни, встановлюватимуть на байках і їх прапори.

bajker-andjey

— Рейд розраховано на три тижні, їдемо вже шостий день, побуваємо ще в багатьох цікавих місцях, — говорить мотоцикліст Анджей.

Наразі байкери вирушають до Козятина, де їх обіцяють зустрічати  місцеві жителі. Там вони візьмуть участь у відкритті пам'ятника Іоанну Павлу ІІ на території католицького костелу.

polski-bajkery-mityng-vinnica-2

polski-bajkery-mityng-vinnica-1

polskiy-konsul-z-rodynoju

polski-bajkery-mityng-vinnica-3

rajd-katynski-2

 

rajd-katynski-1ї

Фото та відео автора

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення