video-vlasno

У Вінниці православні віруючі занурювались в ополонку під наглядом поліції та рятувальників

19 січня 2018, 13:37

Як і де купалися вінничани

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці православні віруючі занурювались в ополонку під наглядом поліції та рятувальників

    Додати коментар

Традиційно по всій Україні сьогодні відзначається урочистість святого Водохреща. Так свято не оминуло і Вінницю.  Люди купалися на Вишенському озері, на озері біля олієжиркомбінату, на пляжах "Хімік" та "Спартак". Біля Церкви Пресвятої Ксенії Петербурзької відбулося богослужіння та освята води. Неподалік на Бригантині була ополонка, де всі охочі могли пірнути, повідомляє Vlasno.info

Є повір'я, що у священній воді на Водохреща неможливо застудитися, тому купаються навіть діти.

— Цьогоріч на Водохреща ми приїхали всією сімєю. Я купаюсь перший раз, тільки коли я заходив в воду мені було холодно, а зараз уже ні, — ділиться враженнями 11-річний Славко Герматюк.

hreschennya-2

— Це мій перший рік, як я наважилась зануритись в ополонку. Мені дуже холодно, але наступного року я також прийду, — розповідає Аліна Свігун.

hreschennya-3

— Я занурююсь уже 12 років поспіль і діти мої також. Є ще онука, але ще маленька для такого. Я вважаю, що пірнати можна тоді, коли ти розумієш, що воно тобі потрібно, — розповідає 53-річний Олександр Данилюк.

hreshcennya-6

— Мені 8 років, я пірнаю уже другий рік. Мені дуже подобається і зовсім не холодно, кожен рік я чекаю Водохреща. Мене батько спеціально підготовлював до пірнання, я приймав холодний душ та бігав ранками, — розповідає Данило Матвійзюк.

hreschennya-4

Журналістка  Vlasno.info Любов Завальнюк також не обійшла стороною свято, та прийшла зануритися в ополонку разом з донькою Катрусею.

Віруючі купалися під наглядом поліцейських, який було задіяно по місту аж 600 чоловік, представників служби порятунку та лікарів. Також можна було зігрітися гарячим чаєм та смаколиками.

Фото Оксани Лисенко, Володимира Романенка та Валентина Цапкова

 

vodochrescha 1.1vodochrescha 5vodochrescha 6vodochrescha 7vodochrescha 8vodochrescha 1.4vodochrescha 1vodochrescha 2vodochrescha 3vodochrescha 4vodochrescha 9vodochrescha 10vodochrescha 11vodochrescha 12vodochrescha 13vodochrescha 17vodochrescha 18vodochrescha 19vodochrescha 20

vinnytsi-pravoslavni-viruiuchi-Valentin-2018-01-19-01

vinnytsi-pravoslavni-viruiuchi-Valentin-2018-01-19-02

vinnytsi-pravoslavni-viruiuchi-Valentin-2018-01-19-04

vinnytsi-pravoslavni-viruiuchi-Valentin-2018-01-19-03

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення