Штаб вінницького Майдану й надалі контролюватиме дії влади

Штаб вінницького Майдану й надалі контролюватиме дії влади

Навколо столу, на якому лежав ще не сортований одяг та інші речі для бійців АТО, стояли різні люди

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Штаб вінницького Майдану й надалі контролюватиме дії влади

    Додати коментар


Навколо столу, на якому лежав ще не сортований одяг та інші речі для бійців АТО, стояли різні люди: волонтери, юристи, бізнесмени, вчителі та студенти. Вони говорили. Іноді сперечалися, іноді навіть перебивали один одного, та все ж дійшли до згоди та узгодили план дій. Так проходила "Рада вінницького Майдану" 5 грудня у центрі допомоги бійцям АТО.

На раді активісти обговорювали питання громадського контролю за місцевою владою та координацію дій. Постали, і вже традиційні для "недільних" віче, "питання Хорта" та відставки губернатора Анатолія Олійника. До них додалося і можливе ректорство у Вінницькому Аграрному Університеті Григорія Калетника.

— Після Революції Гідності такі люди, як Калетник не мають права займати будь-які керівні посад! Цього не можна допустити! - говорить громадський активіст Володимир Воловодюк.

Глибокі сумніви у відповідності своїм посадам висловлювали активісти і що до очільника УМВС у Вінницькій області Ігора Моренця та головного прокурора області Євгенія Соколова. Саме їх звинувачували у застосуванні правоохоронцями сили шостого грудня проти мітингарів біля обласної ради та виконанні політичних замовлень проти Хорта.

— Ми добиватимемось аби Юрія Павленка виправдали. Він політичний в'язень! - заявив громадський діяч Віктор Маліновський.

Також він запевнив, що у біді майданівці не залишать і активіста Януарія Шостака, що зараз переховується.

З огляду на велику кількість питань та проблем рада Майдану постановила працювати надалі злагодженіше та конструктивніше. Для цього по кожному питанню буде створено робочу групу. Також активісти створять юридичний центр, який буде надавати безкоштовну допомогу громадським організаціям та учасникам мітингів.

— Ми також будемо співпрацювати з каналом ВДТ-6 та сприятимемо аби люди отримували об'єктивну інформацію у місті, - говорить громадська активістка Ольга Маліновська.

Рада Майдану пообіцяла також, й надалі кожної неділі проводити віче на площі Героїв Небесної Сотні.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ

  наступна публікація Подолаємо корупцію разом!

  попередня публікація Вінницькі афганці покинули збори Громадської Ради