Віталій Загайний фото

Урядники будуть контролювати органи місцевого самоврядування на Вінниччині

Після впровадження адміністративно-територіальної реформи та децентралізації з'явиться посада урядника або префекта

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Урядники будуть контролювати органи місцевого самоврядування на Вінниччині

    Додати коментар


Після впровадження адміністративно-територіальної реформи та децентралізації з'явиться посада урядника або префекта. Про це у Вінниці розповів керівник Центру громадських ініціатив Віталій Загайний.

– Це буде посадова особа, яка буде спостерігати за дотриманням законодавства органами місцевого самоврядування,  зазначив він. – Повноваження буде мати досить широкі.

Експерт зауважує, що зараз добровільне об'єднання проходить не зовсім добровільно.

– Об'єднуються "добровільно" в лапках. Люди масово скаржаться, вони не обізнані, що їх чекає,  зауважує Загайний.  Ніхто їх не переконує у потрібності територіальної реформи, не показують переваги об'єднання. Але настала пора людям "виростати" зі штанців. Потрібно шукати механізми, як заходити у владу та самим ставати владою.

Фото Тетяни Щербатюк

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення