чемпіонат України з бадмінтону фото

Вінницький бадмінтоніст Артем Ткачук став чемпіоном України

29 квітня 2016, 12:09

У Вінниці на чемпіонаті України серед 19-річної молоді вінницький бадмінтоніст майстер спорту Артем Ткачук завоював золоту і бронзову медалі

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький бадмінтоніст Артем Ткачук став чемпіоном України

    Додати коментар


У Вінниці на чемпіонаті України серед 19-річної молоді вінницький бадмінтоніст майстер спорту Артем Ткачук завоював золоту і бронзову медалі, відповідно, у парній категорії (разом з дніпропетровцем Данилом Босняком) та в особистій категорії. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Змагання відбулися 25-28 квітня у спорткомплексі «Здоров'я». Бадмінтоністи грали одразу на 4-х спортивних майданчиках. За першість і призові місця в особистому заліку боролися 52 гравця у трьох категоріях: особиста, парна та змішана. Від збірної Вінниччини грали представники Вінниці, Піщанки, Гайсина, і Козятина. В загальнокомандному заліку переможці і призери не визначалися.

Зазначимо, гра бадмінтон походить із Стародавнього Сходу та Древньої Греції.

– Цей чемпіонат був відбірковим для формування збірної України для участі у міжнародних змаганнях, – сказав головний суддя турніру суддя міжнародної категорії Михайло Миліневський. – Я радий швидкому розвитку бадмінтону на Вінниччині, і, зокрема, у самій Вінниці. – Зазначу, бадмінтон є олімпійським видом спорту. Бачу, що у вінничан є живий інтерес до бадмінтону. До слова, у країнах Європи на змаганнях з цього дещо аристократичного виду спорту на трибунах збираються набагато більше вболівальників, сотні – тисячі.
Артем Ткачук фото
Артем Ткачук


Коли виступали потенційні переможці і призери з глядацьких балконів вболівальники і незадіяні в чергових іграх учасники змагань уважно спостерігали за перебігом подій і ...у повній тиші, щоб не відволікати гравців. Деякі удари спортсменів були дуже потужними, іноді здавалося, що воланчик зіпсується вщерть. До слова, початкова швидкість польоту воланчика сягає 130 м/сек. І більше.

– Можу сказати, що в мене були неабиякі сподівання на медаль у першу чергу Артема Ткачука, – сказала головний тренер збірної Вінниччини Людмила Гуркало, тренер Артема. – Так воно і сталося. Хотілося, щоб і перспективні наші дівчата, зокрема, Яна Галицька та Анастасія Бабинець, пробилися на призові місця, але нічого, в них ще все попереду. Сподіваюсь, що і інші бадмінтоністи, зокрема, з Піщанки Артур Орочко та Дмитро Твердохліб, в подальшому виступатимуть краще.

Фото Володимира Ковиліна

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення