змагання-біг-фото

75-річний білорус хоче привчити вінничан до сироїдіння та щоденної зарядки

26 червня 2016, 16:34

У Вінниці стартували відкриті міжнародні змагання «Самоперевершення»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

75-річний білорус хоче привчити вінничан до сироїдіння та щоденної зарядки

    Додати коментар

У Вінниці стартували відкриті міжнародні змагання «Самоперевершення». Спортсмени бігатимуть 2 доби, аби набрати найбільший кілометраж. Про це кореспонденту Vlasno.info повідомив директор змагань Ігор Мудрик.

– Уже 8 рік поспіль на території Вінниці проходять змагання з бігу не на швидкість, а на набраний кілометраж. Люди реєструються у трьох категоріях: 12, 24 та 48 годин і мають пробігти якнайбільше кіл по фіксованій трасі довжиною 1 кілометр 120 метрів. Три представники лічильної комісії фіксують кола кожного учасника, – розповідає Ігор Мудрик, – Це не звичайні змагання для бігунів, тут спортсмен змагається сам із собою. Необхідно мати певне бажання та філософію, аби стати переможцем.

змагання-біг-2-фото

На біговій дистанції представлені 5 країн: Україна, Білорусія, Молдова, Росія та Польща. Для участі необхідно було внести організаційний внесок від 500 до 700 гривень, зважаючи на скільки годин реєструються спортсмени.

– Кожен учасник обов'язково повинен мати спальне місце, де б він міг перепочити та відновити сили. Ми повністю забезпечуємо їх спальними місцями та харчуванням. Також у наметовому містечку чергує карета швидкої допомоги та масажисти, які можуть допомогти бігунам відновити сили або налагодити здоров'я, – говорить реєстратор змагань Наталія Глущук.

змагання-біг-4-фото

Для участі в змаганнях зареєструвалось 58 учасників. Найстаршому з яких 75 років.

– Займаюсь спортом більше 50 років. В подібному марафоні беру участь вдесяте, в Україні лише втретє. Живу в Білорусії, дуже люблю подорожувати, особливо в поїздах. Намагаюсь привчити всі знайомих із різних країн до сироїдіння та щоденної зарядки. Спорт – це життя, він дає сили рухатись вперед, – біжучи дає коментар Степан Шалаєв. – Масаж на дистанції не рекомендую застосовувати. Минулого року після цієї процедури в мене почали часто терпнути ноги, більше двох місяців пішло на реабілітацію.

змагання-біг-3-фото

Завтра по обіді будуть відомі результати дводобового забігу.

змагання-біг-5-фото

змагання-біг-6-фото

змагання-біг-7-фото
Фото: Мирослава Слободянюк

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення