жіночий футбол вінниця фото

Всеукраїнський турнір з жіночого футболу виграла збірна Вінниччини (фото)

25 вересня 2016, 12:18

Третє місце взяла команда з Козятинщини, друге посіли одесити

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Всеукраїнський турнір з жіночого футболу виграла збірна Вінниччини (фото)

    Додати коментар

Переможцем Всеукраїнського турніру з жіночого футболу стала збірна Вінниччини, на другому та третьому місцях, відповідно, збірна Одещини та команда «Колос» (с. Махнівка, Козятинський район). Про це повідомляє кореспондент Vlasno info.

Змагання відбулися 23-24 вересня на великому футбольному полі стадіону мікрорайону Тяжилів. Грали по коловій схемі 2 тайми по 30 хвилин. В складах команд в основному 16-річні футболістки.

вінниця жіночий футбол фото

Через вкрай холодну погоду дівчата з початку гри гасали по полю, як спринтери, адже виступали у літніх футболках і шортах.

Незважаючи на постійні надгучні підказки тренера одеситок, наша команда при спокійній поведінці тренерів Юрія Наровицького та Олександра Дудника просто розтрощила їх команду — 7:0. Три голи з них забила капітан Юлія Христюк, яка, до слова, виконувала ще й функції організатора гри — диспетчера.

юлія хрищук фото

Ще потужніше наша команда зіграла також принциповий матч проти професійної команди «Колос» 1-ї ліги України, вщерть розтрощивши її з рахунком 9:0. І знову три голи забила Юлія Христюк.

Відмітимо, збірна Вінницької області складається з двох двох футболісток з Тиврова, двох з Могилева-Подільського, по одній з Мурованих Курилівців, Шаргороду, Літину і решта з Вінниці — учасниці базової команди педучилища.

юрій наровицький фото

— Ми ці змагання розглядаємо для себе, як етап підготовки до входження жіночої футбольної команди Вінниці (збірної області) у лігу професійного жіночого футболу України навесні 2017 року, — сказав Голова обласного комітету жіночого футболу і водночас головний тренер збірної Вінниччини Юрій Наровицький. — Ми наразі маємо не просто наміри, а проводимо цільову підготовку команди, тренуємося 5 разів на тиждень. Зазначу також, Юлію Христюк визнано кращою футболісткою України, а ще й до того ж, п'ять наших дівчат є кандидатами до збірної України. Крім Юлії, це Дар'я Цихач, Наталя Мельник, Валерія Ряба та Олександра Темник (воротар). Отже, є на кого розраховувати.

жіночий футбол вінниця фото

Зважаючи на значну перевагу над іншими командами, в тому числі і над професійним «Колосом», спортивний потенціал для створення у Вінниці професійної жіночої команди наразі є. І Вінниця може долучитися до переліку міст з розвинутим жіночим футболом, якщо вчасно помітить талановитих спортсменок.

жіночий футбол вінниця фото

Фото Володимира Ковиліна

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення