вінницькі марафонці фото

«Американців цікавить, що ми їмо» – вінничани тріумфували у десятиденному марафоні

01 червня 2017, 18:00

Вінничани Наталя Глущук та Ігор Мудрик поділилися своїми враженнями від участі в десятиденному ультрамарафоні "Самоперевершення", який відбувся з 17 по 27 квітня у Нью-Йорку

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Американців цікавить, що ми їмо» – вінничани тріумфували у десятиденному марафоні

    Додати коментар


Вінничани Наталя Глущук та Ігор Мудрик поділилися своїми враженнями від участі в десятиденному ультрамарафоні "Самоперевершення", який відбувся з 17 по 27 квітня у Нью-Йорку, передає Vlasno.info.

Як повідомлялося раніше, 41-річна Наталя подолала дистанцію у 578 миль та посіла перше місце серед жінок, а 43-річний Ігор пробіг 713 миль, показавши другий результат серед чоловіків.

– В таких ультра-забігах я беру участь з 2005 року. Було так важко, що думала більше не побіжу ніколи, але вже наступного року знов приїхала до Нью-Йорку. В цьому році хотіла перевершити свій найкращий результат. На жаль, не вдалося, але, порівняно з іншими учасниками, я виявилася найкращою. Загалом я пробігла 930 кілометрів, а мій рекорд — 600 миль, тобто майже 1000 кілометрів, – розповіла Наталя.
Наталя Глущук та Ігор Мудрик фото

Чемпіонка зізналася, що здобути перемогу їй допомогли не лише тренування, але й власні моральні якості та приємна атмосфера, що склалася під час змагань:

– Під час бігу на маленькі дистанції працюють м'язи, а в таких марафонах має працювати все твоє єство. Потрібні спокій, терпіння, витривалість та гармонія. Під час марафону я пізнаю себе, цим він мені і подобається. А ще серед марафонців панує шалена взаємопідтримка. Так, кожен хоче показати свій найкращий результат, але я відчувала що не одна і мені є на кого розраховувати в разі чого.
кубки вінницьких марафонців фото
нагороди віннцьких марафонців фото

Також Наталя сказала, що Нью-Йорк приємно дивують високі результати, які регулярно показують вінницькі марафонці:

– На десятий день бігу я подумки підбирала слова, з якими хотіла б звернутися до всіх вінничан. І хочу сказати всім землякам: це наша перемога, а не тільки моя! Рада, що весь Нью-Йорк дізнався про Вінницю. Наші результати дивують американців, вони кажуть, що треба приїхати сюди і подивитися як ми живемо, тренуємось і чим харчуємось.

Насамкінець бігуни висловили бажання розвивати марафонський рух в Україні, для чого вже у серпні проведуть у Вінниці дводенний міжнародний забіг.

– В Америці та Європі марафони та напівмарафони відбуваються ледь не щотижня, і завжди збирають багато учасників, чого поки не скажеш про Україну — сказав Ігор Мудрик.

Фото Олександра Сашньова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення