Тетяна Соляр фото

«Говорили, що буду схожою на мужика»: тендітна вінничанка опинилася серед найкращих бійців світу

12 жовтня 2017, 13:00

Мешканка Тульчина Тетяна Соляр здобула третє місце на чемпіонаті світу з ММА, що відбувся 6-7 жовтня в Астані

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Говорили, що буду схожою на мужика»: тендітна вінничанка опинилася серед найкращих бійців світу

    Додати коментар


Мешканка Тульчина Тетяна Соляр здобула третє місце на чемпіонаті світу з ММА, що відбувся 6-7 жовтня в Астані. У ваговій категорії до 61,2 кг кращою за двадцятитрьохрічну дівчину виявилися лише Марія Агапова з Казахстану та Лілія Козак з Білорусі. "Бронзу" ж нашій спортсменці довелося "розділити" з тезкою з Росії — Тетяною Чулкіною.

Про свій спортивний шлях та нерозуміння з боку суспільства Тетяна Соляр розповіла Vlasno.info.

– Відомо, що в ММА рідко приходять "з нуля", як правило всі спортсмени мають досвід в інших єдиноборствах. А як було у вас?

– Я займаюсь спортом близько десяти років, розпочинала з рукопашного бою. Спочатку думала тренуватись просто для підтримання фізичної форми та вивчення прийомів самозахисту, але після року тренувань мені запропонували взяти участь в змаганнях. На них я посіла перше місце, після чого в мене з'явилось бажання ще наполегливіше тренуватись не лише для себе, а й для подальших виступів.

– А як ви прийшли у змішані єдиноборства?

– Мені запропонував займатись саме цим видом спорту мій старший брат Володимир. У 2007 році він відкрив нашому місті дитячу районну громадську організацію СК "Гепард" де є головним тренером.

– Чи зіштовхувались ви колись із людськими стереотипами, накшталт "єдиноборства — не жіночій спорт" і тому подібне? Ваші рідні та близькі підтримують вас у ваших спортивних смаках?

– Часто мені траплялись люди які були проти мого вибору, які говорили що я буду схожа на "мужика". Скажу чесно, я їх слухала, але не прислухалась до їх порад, тому що в мене була своя думка про цей вид спорту. Саме головне що мої рідні люди ніколи не були проти цього та завжди мене підтримують.
Тетяна Соляр фото
У жіночній Тетяні важко вгледіти одного з найкращих бійців світу, фото зі сторінки Тетяни в соцмережі Facebook


– Які спортивні звершення, окрім "бронзи" чемпіонату світу, є на вашому рахунку? Доводилося брати участь у міжнародних змаганнях, в тому числі за кородном?

– У 2013 році я вдруге відвідала Чемпіонат Світу з рукопашного бою у Москві, де теж посіла третє місце. Також брала участь в різних чемпіонатах областей, міст, України та Європи, де посідала призові місця з таких видів як УШУ, рукопашний бій, кікбоксинг, універсальний бій та ММА. У квітні цього року я стала Чемпіонкою України з рукопашного бою та виконала норматив КМС, а в травні місяці мені випала честь представляти Україну на Чемпіонаті Світу з Кempo-Ukado в місті Санкт-Петербург. Там я також заробила бронзову медаль.
Тетяна Соляр фото
збірна України з ММА. Тетяна праворуч, тримає табличку "Ukraine", фото: vin.gov.ua


Загалом з чемпіонату світу у Казахстані збірна України привезла три медалі. Окрім Тетяни успіхів досягли кияни Микола Радчук ("срібло" у ваговій категорії до 93 кг) та Андрій Гриценко ("бронза" у ваговій категорії до 77,1 кг).
Тетяна Соляр фото
Тетяна, Микола та Андрій. Гордість України! Фото: mma.org.ua

У командному заліку перемогла Росія. Друге та треті місця за Казахстаном та Киргизстаном відопівдно.

Нагадаємо: влітку у Вінниці відбувся перший офіційний турнір з ММА.

Головне фото: vin.gov.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення