Вінницькі індорхокеїсти після здобуття європейського срібла стали чемпіонами України

Вінницькі індорхокеїсти стали чемпіонами України

30 січня 2018, 14:21

Вінницькі індорхокеїсти після здобуття європейського срібла стали чемпіонами України

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі індорхокеїсти стали чемпіонами України

    Додати коментар

 Вінницькі індорхокеїсти після здобуття європейського срібла стали чемпіонами України зі стовідсотковим результатом

Нещодавно збірна України з індорхокею, яка повністю складалася з вінничан, виграла срібло чемпіонату Європи у Туреччині. А 28 січня наші індорхокеїсти посіли перші дві сходинки на чемпіонаті України, повідомляє Vlasno.info.

hokkey 4

Всеукраїнські чоловічі змагання з індорхокею, що є хокеєм на траві в залі, проходили у два тури. Обидва відбувалися у Шостці (Сумська область). Адже у Вінниці, яка є головним центром цього виду спорту країни, поки що немає спортзалу відповідних розмірів.

В чемпіонаті України взяли участь вісім команд, серед яких були три вінницькі. Інші клуби представляли господарів майданчику, Бердичівський район і Коростень (обидва – Житомирська область), Черкаську область і Чернівці. Фаворитами вважалися вінницькі колективи «ШВСМ-Олімпія» і «ОКС-ШВСМ-ЦОП», відповідно чинний чемпіон і віце-чемпіон країни. Сенсації не сталося – саме ці клуби посіли перші дві сходинки. У вирішальному поєдинку за золото ХК «ОКС-ШВСМ-ЦОП» переграв «олімпійців» із рахунком 7:5. Третє місце посів ХК «ШВСМ-Старт» (Бердичівський район), який поступився чемпіонам із розгромним рахунком 1:7.

Кращим бомбардиром турніру став хокеїст «ШВСМ-Олімпії» Сергій Дячук, який наколотив аж 34 м'ячі. Кращим гравцем чемпіонату України визнали ветерана Олександра Дяченка («ОКС-ШВСМ-ЦОП»), кращим воротарем – Єгора Самойленка («ШВСМ-Старт»).

hokkey 3

Підсумки чемпіонату прокоментував головний тренер ХК «ОКС-ШВСМ-ЦОП», головний тренер національної збірної України Павло Мазур.

– Ми виграли всі матчі і в першому, і в другому турі. Це 19-а перемога «ОКС-ШВСМ-ЦОП» у чемпіонатах України з індорхокею. Тобто виграємо золото майже постійно з 1999 року, коли дебютували у цьому турнірі. Поступилися першою сходинкою лише торік, в 2017 році, – каже Павло Мазур.

– Павле Михайловичу, скільки гравців «ШВСМ-Олімпії» і «ОКС-ШВСМ-ЦОП» є діючими віце-чемпіонами Європи?

– В складі нашої команди – троє. Ще один – з «ШВСМ-Олімпії». Адже значна частина гравців збірної України на чемпіонаті Європи були легіонерами із закордонних клубів.

hokkey 5

– Важко було переграти земляків у «золотому» матчі?

– Всі поєдинки «ОКС-ШВСМ-ЦОП» з «ШВСМ-Олімпією» носять принциповий характер. Це серйозна перевірка своїх можливостей. Вона завжди проходить у жорсткій боротьбі, хоча ми й друзі за межами спортивного майданчика. У поєдинку з командою Миколи Касянчука нас влаштовувала нічия, а супернику була потрібна лише перемога. І головне, що нам вдалося повернути собі чемпіонство!

– Індорхокейний сезон вже завершено?

– Ні. Попереду – участь в Кубку європейських чемпіонів, в групі «Челленджер-1». Він пройде у Празі. Там стартуємо 16 – 18 лютого. Суперниками «ОКС-ШВСМ-ЦОП у підгрупі будуть чемпіони ХК «Уельс» (Уельс), ХК «Лосада» (Португалія) і ХК «Ліповци» (Словенія).

Фото: hockeyshostka.ucoz.ru і «Хокейна Вінниця» в «Фейсбуці»

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення