Випередив навіть міжнародного гросмейстера

16-річний вінницький шахіст Віктор Матвіїшен виграв Всеукраїнський чоловічий турнір майстрів

06 березня 2018, 15:57

Випередив навіть міжнародного гросмейстера

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

16-річний вінницький шахіст Віктор Матвіїшен виграв Всеукраїнський чоловічий турнір майстрів

    Додати коментар

Продовжує блискуче виступати вінницький шахіст Віктор Матвіїшен, якому нещодавно виповнилося 16 років. Днями він став чемпіоном престижного турніру «Вінниця-2018» з нормою майстра спорту України, який завершився у Вінницькій МДЮСШ № 6, повідомляє Vlasno.info.

vinnytskyi-shakhist-Viktor-Matviishen1

В змаганні взяли участь десять провідних шахістів з різних областей, серед яких було четверо вінничан. Найбільш титулованими серед наших земляків виявилися Віктор Матвіїшен і Надія Шпанко, багаторазові чемпіони України і призери Європи серед юнаків.

vinnytskyi-shakhist-Viktor-Matviishen2

vinnytskyi-shakhist-Viktor-Matviishen3

Серед учасників турніру майстрів був і міжнародний гросмейстер Любомир Михалець (Хмельницький), екс-чемпіон України. Разом з майстром спорту України Віталієм Кириченком (Біла Церква, Київська область) він набрав 6 очок з 9 можливих. Але залишився третім через гірший додатковий коефіцієнт. А чемпіоном став Віктор Матвіїшен, в активі якого 6,5 очки.

– Вітаю Віктора з перемогою у Всеукраїнському турнірі "Вінниця-2018" Навіть поразка від прямого конкурента Віталія Кириченка не завадила йому вибороти першість. Вперто боролася з майстрами юна вінничанка Надія Шпанко, показавши достойний результат, – прокоментував організатор змагань, директор МДЮСШ № 6 Микола Боднар.

vinnytskyi-shakhist-Viktor-Matviishen4

Паралельно у Вінниці проходив турнір з нормою кандидата в майстри спорту. Там впевнену перемогу здобув вінничанин Георгій Галич. Потужну гру показав 9-річний Максим Біленький, ледь не дотягнувши до норми кандидата в майстри.

vinnytskyi-shakhist-Viktor-Matviishen5

До речі, з 6 по 18 березня у Вінниці відбудуться чемпіонати України з класичних, швидких та блискавичних шахів серед юнаків і дівчат до 16 років. Віктор Матвіїшен і Надія Шпанко у них є одними з головних претендентів на медалі.

chess-9

Читайте також: У Вінниці стартувало найдовше спортивне змагання тривалістю 11 місяців.

 

Фото зі спільноти «Вінницька обласна федерація шахів» у Facebook

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення