рекорд з шахів у Вінниці фото

У Вінниці встановлять ще один рекорд

11 грудня 2018, 20:03

Представника Книги рекордів України запросять для фіксації рекорду

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці встановлять ще один рекорд

    Додати коментар

Наступного року у Вінниці встановлюватимуть рекорд України за кількістю учасників шахового змагання. Тому на дитячий міжнародний турнір запросять представників Книги рекордів України. Про це Vlasno.info розповів виконавчий директор Вінницької обласної шахової федерації Георгій Галич.

– Шахова Вінниця піде на рекорд. Тут у середині червня 2019 року пройде перший міжнародний дитячий шаховий турнір серед молоді до 14 років. Триватиме п'ять днів. Медалі розігруватимуться у багатьох номінаціях і вікових категоріях, – говорить він. –Планується, що призовий фонд нашого міжнародного турніру сягне 250 тисяч гривень.

Очікується орієнтовно 500-600 учасників.

– Для проведення цього турніру місця в нашій шаховій школі бракуватиме. Тому плануємо орендувати, приміром, роликову арену у ТРЦ «Мегамолл». Там можуть одночасно розміститися одночасно до 700 шахістів, – розповів Георгій Галич.

rekord shaniv 2

Крім того, наступного року Вінниця братиме півфінал чемпіонату України з шахів серед юнаків і дівчат до 14 років. А також командний чемпіонат країни серед дітей до 12 років. Серйозною новацією буде проведення в березні першого чемпіонату України серед дорослих шахістів-аматорів.

– В ньому братимуть участь гравці, які не мають титулів гросмейстера чи майстра. Будуть й обмеження за національним і міжнародним рейтингами. Загальний призовий фонд аматорського турніру складатиме від 100 до 150 тисяч гривень, залежно від кількості учасників. Тож можна очікувати значну масовість, – сказав Георгій Галич.

Читайте також:
Кращим футболісткам Вінниччини вручили парасольки.

Фото: архів редакції

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення