міжнародний турнір в Молдові фото

Вінничани заматували шахістів трьох країн на міжнародному турнірі

11 січня 2019, 15:51

Здобули золоту і бронзову нагороди

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани заматували шахістів трьох країн на міжнародному турнірі

    Додати коментар

У сусідній Молдові, в місті Бельці, фінішував міжнародний шаховий турнір «Open Balti-2019». У ньому брали участь близько півсотні гравців з України, Молдови та Угорщини, повідомляє Vlasno.info.

– Кольори Молдови захищали досвідчені майстри та чемпіони своєї країни у різних вікових категоріях. Більшість із них представляли Бельці і Кишинів – провідні шахові центри країни. До речі, в Бельцях, як і у Вінниці, функціонує муніципальна шахова школа, директором якої працює міжнародний гросмейстер Василє Сандуляк. Не дивно, що там шаленими темпами розвиваються шахи, – каже директор МДЮСШ № 6, заслужений тренер України Микола Боднар. – Згадаємо міжнародний дитячий шаховий турнір, який відбувся в квітні 2018 року в Могилів-Подільському. Василє Сандуляк привіз на ці змагання своїх учнів і дав сеанс одночасної гри учасникам турніру на 40 дошках!

chess moldova 2

Після запеклої і безкомпромісної боротьби бронзовим призером турніру став наш земляк Георгій Галич, який працює виконавчим директором Вінницької обласної федерації шахів.

Срібним призером виявився молодий спортсмен із Чернівців Олексій Білич, постійний учасник шахових турнірів у Вінниці. А переможцем став шахіст з Бєльц Дмитро Кожокарі. Прогресуючий молодий гравець пройшов всю дистанцію рівно, впевнено і заслужено здобув золото.

Гарно виступила вихованка вінницької шахово-шашкової школи Карина Степанюк. Вона посіла загальне шосте місце і перше місце серед жінок.

karina stepanuk

– Впевнена і потужна гра 15-річної дівчини в компанії з досвідченими чоловіками заслуговує на похвалу! Інші вінничани не здобули призів, але отримали безцінний практичний досвід. Він в майбутньому згодиться для здобуття шахових вершин, – коментує Микола Боднар.

Призери були нагороджені дипломами та гарними грошовими призами. За словами вінничан, змагання відбулося у доброзичливій атмосфері. Вони кажуть, що молдовани – чемні, спокійні і гостинні люди, з якими приємно спілкуватися. Тому наші шахісти знову збираються приїздити на змагання у Бельці.

Читайте також:
Тенісисти з педуніверситету «побили» всіх на турнірі у Вінниці.

Фото: з сайту chessvin.org.ua і архіву редакції

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення