У голосуванні взяли участь 50 експертів

Вінничанку Юлію Христюк вдруге визнали кращою молодою футболісткою України

27 листопада 2019, 07:57

У голосуванні взяли участь 50 експертів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничанку Юлію Христюк вдруге визнали кращою молодою футболісткою України

    Додати коментар

Як і торік, вінничанку Юлію Христюк визнали кращою молодою футболісткою (до 17 років) України в 2019 році. Такими виявилися підсумки традиційного голосування серед експертів жіночого футболу, повідомляє Vlasno.info.

У опитуванні редакції сайту "Жіночий футбол України". взяли участь 50 фахівців. У номінації "Кращий гравець України до 17 років" було надано право голосу 33 експертам, безпосередньо пов'язаних з дівочими змаганнями. Перед цим організаційний комітет визначив ТОП-10 номінантів в 2019 році.

У підсумку із великим розривом перемогла капітан вінницького клубу вищої ліги «ЕМС-Поділля» Юлія
Христюк – 59 голосів. Разом із нею трійку кращих склали
Валерія Кухаренко («Ладомир») – 20 та Інна Глущенко («Спартак-Оріон») – 18 голосів.

16-річна Юлія Христюк прокоментувала сайту Vlasno.info, чи очікувала вона другий рік поспіль здобути перемогу в конкурсі:

– Якщо чесно, зовсім не сподівалася. Минулого року отримала визнання. І думала, що цього разу переможе хтось інший. До того ж в збірній України до 17 років разом зі мною грає багато сильних футболісток.

Юлія цього року в складі збірної України серед дівчат до 17 років вдало пройшла відбір і вийшла до еліт-раунду (фінального етапу) чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться навесні.

Також журі врахувало, що клуб «ЕМС-Поділля», лідером якого є Юлія Христюк, минулого сезону здобув срібні нагороди першої ліги і вийшов до вищої ліги чемпіонату України.

– Ми непогано стартували в елітному дивізіоні. Наразі перебуваємо на 7-й позиції (серед 10-и команд). Це нормально, адже «ЕМС-Поділля» є новачком і наймолодшим колективом у вищій лізі, – вважає Юлія Христюк.

В елітному дивізіоні протягом першого кола капітан «ЕМС-Поділля» забила сім голів (і є кращим бомбардиром свого клубу). Це включаючи м'яч «Житлобуду-1» (Харків), безумовному лідеру жіночого футболу України. Тоді вінничанки цілком справедливо, але водночас й сенсаційно розійшлися миром із беззаперечними фаворитками – 1:1. На думку Юлії Христюк, це була найкраща гра її команді протягом року.

Молода футболістка України № 1 мріє із часом увійшли до жіночої збірної:

– Тренером національної збірної України наразі є Наталія Зінченко, яка раніше працювала зі збірною країни до 19 років. І дівчата 2000 р.н. вже виступають в складі головною синьо-жовтої збірної. Це гарний приклад для наслідування. Тому, сподіваюся, через 2-3 роки і мені це вдасться. Є гарний приклад вінничанки Ірини Кочнєвої (нині – гравець «Житлобуда-1»), яку регулярно викликають до національної збірної.

Юлія Христюк наразі продовжує тренуватися разом із вінницькою командою чотири рази на тиждень. Перерва буде лише на новорічно-різдвяні свята, після чого почнеться підготовка до другого кола. «ЕМС-Поділля» прагне піднятися в турнірній таблиці до 5-го місця.

– Думаю, це реально. Адже в деяких матчах ми втратили очки тоді, коли за грою могли розраховувати на кращий результат, – каже спортсменка.

Юлія Христюк пояснила, чому вона в юності обрала саме футбол:

– Це дуже емоційна гра, яка мені завжди подобалася. У ній потрібно проявляти характер. Вважаю, що він у мене сильний.

Раніше «ЕМС-Поділля» грала разом із чоловічою «Нивою» змішаними складами. Юлії це прийшлося по душі:

– Це був хороший досвід, адже «Нива» – це команда майстрів другої ліги. На її ігри ми з дівчатами часто ходимо. Грати пліч-о-пліч із нивівцями сподобалося. Боремося й проти юнаків. Наш тренер нерідко домовляється про контрольні матчі із ними, адже на Вінниччині бракує сильних жіночих команд.

 

Читайте також: Двоє дівчат з Вінниччини потрапили до юніорської збірної України з волейболу

Фото: www.womensfootball.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення