На тренування запрошують малечу від трьох років та дорослих

Єгиптянин відкрив у Вінниці перший клуб спортивного фехтування

20 червня 2020, 10:47

На тренування запрошують малечу від трьох років та дорослих

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Єгиптянин відкрив у Вінниці перший клуб спортивного фехтування

    Додати коментар

На п'ятому поверсі вінницького Центрального універмагу днями відкрився перший у нашому місті клуб спортивного фехтування. До цього інтернаціональний дует тренерів Таха проводив тренування в інших клубах. Аліна родом із Вінниці, а її чоловік Омар – єгиптянин, повідомляє Vlasno.info.

fehtuvania5

Електронна фіксація уколів

У новоствореного клубу поки що немає жодної підтримки меценатів або із місцевого бюджету. Тому тренери купляють недешеве обладнання власним коштом. Омар та Аліна Тахи навчають виключно шаблістів.

«Ми придбали для нашого клубу два апарати із електронною фіксацією результатів (кожен - від 1,5 тисячі євро). Вони підключаються до шаблі та жакету спортсмена. За допомогою цього обладнання вже можна проводити матчі на професіональному рівні», – каже Аліна Таха.

Але офіційні змагання у Вінниці поки що не дозволять проводити.

«Адже ми ще не маємо спеціальної доріжки для фехтування. Проводили лише клубний чемпіонат, із цим допоміг інший кваліфікований тренер із Єгипту, який завітав до нас. Восени збираємося повезти учнів на відкриті змагання в Києві», – продовжує Аліна Таха. – «Протягом року докупимо спортивні доріжки і зробимо із нашого залу більш професіональний. Тоді й зможемо проводити регіональні чемпіонати».

Попередня підготовка не є обов'язковою

fehtuvania4

Окрім свого власного клубу на базі Центрального універмагу, подружжя тренерів проводить тренування й на базі вінницького клубу «Атом». На групові заняття приймаються діти від 3 до 15 років, а дорослі – лише на індивідуальні. Групи поділяються, в залежності від вікової категорії. Заборонено займатися лише тим, хто мав серйозні травми спини.

«Попередня фізична підготовка або досвід заняттями іншими видами спорту не є обов'язковим. Адже половину нашого тренування займає фехтувальний фітнес, а друга – спеціалізована. Саме її й дає Омар, який в Єгипті навчав навіть фехтувальників рівня національної збірної», – додала Аліна Таха.

 

Читайте також: Вінницькі прикордонники на футбольному турнірі серед натовців розгромили суперників з рахунком 7:1

Фото надано Аліною Тахою

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення