СК «Патріот» страждає через закриття «Льодового клубу»

Через відсутність льоду у Вінниці хокейні «патріоти» тренуються на Київщині

24 червня 2020, 11:22

СК «Патріот» страждає через закриття «Льодового клубу»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Через відсутність льоду у Вінниці хокейні «патріоти» тренуються на Київщині

    Додати коментар

Вихованці Вінницької ДЮСШ "Патріот" провели перший після послаблення карантину збір. Вони тренувалися у Білій Церкві (Київська область), адже у Вінниці наразі немає жодної діючої ковзанки. Подробицями із Vlasno.info поділився старший тренер спорт школи «Патріот» Володимир Сачко.

hokey1

Малечу не взяли

Він повідомив, що у Білій Церкві вінничани мали два тижні льодової практики і загальнофізичної підготовки. Лід був оплачений міською владою Вінниці. А всі витрати щодо проїзду, проживання, харчування повністю взяли на себе батьки.

«У Білій Церкві тренувалися 38 дітей у двох групах: 2007-09 і 2010-12 років народження. Інші наші вихованці, 2013 р.н. і молодші - це групи початкової підготовки. Вони ще не можуть виїздити в інші міста на тренувальні збори. Початківці зараз тренуються у Вінниці просто неба, опікуються загальнофізичною підготовкою. А загалом хокеєм в нашій школі займаються близько 90 учнів», – каже Володимир Сачко.

Тренер нагадав, що збори вперше проводяться за межами міста через те, що хокеїсти і фігуристи залишилися у Вінниці без льоду. Поки ковзанка у «Мегамоллі» не працює, як й інші розважальні центри. А «Льодовий клуб» у Центральному парку взагалі давно закритий для спортсменів.

hokey3

Ролики як альтернатива

Керівництво обласної федерації хокею наразі веде перемовини із адміністрацією «Мегамоллу» щодо можливості тренуватися хоча б на роликовому покритті. Це буде певною альтернативою, але не заміною льодовим тренуванням.

«Ми ані на що не проміняємо лід. Одного разу ставши на нього, не замінимо його грою на траві або на роликах. Приміром, на роликах немає гальмування, різких віражів, всі рухи більш повільні», – сказав Володимир Сачко.

Хокей на роликах – це взагалі інший вид спорту, достатньо популярний в Європі. Із нього навіть проводиться чемпіонати світу. В Україні хокей на роликах лише починає розвиватися; є команди у Києві, Луцьку і Дніпрі.

hokey6

150 дітей не викинеш на вулицю

Володимир Сачко повідомив, що наступний тренувальний збір юних «патріотів» планується у липні. Він пройде або в Білій Церкві, або в іншому місті України. Шукатимуть, де менші витрати для батьків.

Після завершення карантину наші команди 2007 р.н., 2009 р.н. і 2011 р.н. збираються заявлятися у чемпіонати України з хокею.

«Міська влада пообіцяла, що у вересні ми будемо із льодом. Це стосується і школи хокею, і школи фігурного катання. Загалом це близько 150 дітей. Не думаю, що їх можна викинути на вулицю», – вважає тренер.

 

Читайте також: «Вагомий футбол»: у Вінниці пройшов перший чемпіонат для гравців вагою понад 100 кг 

Фото fhu.com.ua та надано Володимиром Сачком

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення