Дітям запропонували знайти шляхи вирішення суспільних проблем за допомогою технологій.

Юні вінничани взяли участь у IT-змаганні у Києві

14 грудня 2018, 14:40

Дітям запропонували знайти шляхи вирішення суспільних проблем за допомогою технологій.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Юні вінничани взяли участь у IT-змаганні у Києві

  адміністратор   Додати коментар

1 та 2 грудня діти із 15 сіл Вінницької, Хмельницької, Полтавської та Харківської областей України відвідали столицю для участі у Scratch хакатоні. Захід відбувся у форматі змагання, де юним програмістам було запропоновано знайти шляхи вирішення суспільних проблем за допомогою технологій. Організаторами заходу стали Фонд BrainBasket, Агропромхолдинг Астарта та IT-компанія Miratech, повідомляє Vlasno.info.

Хакатон – це захід, під час якого команди мають створити прототип вирішення певної проблеми в обмежений період часу за допомогою програмування. Цього разу дітям було запропоновано поміркувати над такими суспільними проблемами, як екологія, вирощування рослин та здоровий спосіб життя. За допомогою візуальної мови програмування Scratch команди юних програмістів створювали комп'ютерні ігри та анімацію, які пізніше були презентовані перед журі. Крім того, в рамках заходу відбувся майстер-клас з управління роботом-конструктором M-bot.

it-zmahannia-1

Винахідливі та креативні – саме так журі конкурсу назвало проекти дітей та визначило переможців. Серед найцікавіших робіт: калькулятор, який допомагає розрахувати необхідність створення підприємств з переробки відходів; додаток, що визначає користь від схрещування певних видів рослин для підвищення врожайності; комп'ютерна гра, яка допомагає зменшити залежність дитини від гаджетів; анімація, що розкриває тему важливості протидії зі шкідниками рослин традиційними методами. З поміж 14 команд журі конкурсу обрало 4 команди-переможці з Вінницької, Хмельницької та Полтавської областей.

it-zmahannia-2

«Ми впевнені, що українські діти в селах є дуже талановитими, але, на жаль, вони не завжди мають вільний доступ до сучасних знань. І саме хороший рівень володіння інформаційними технологіями може надати їм широкий шлях в майбутньому, тому чим раніше діти починають це вивчати, тим більше у них можливостей бути успішними», – поділилась Світлана Мозгова, директор департаменту з розвитку корпоративного партнерства та зовнішніх комунікацій агропромхолдингу Астарта.

Даний захід відбувся в рамках соціально-освітньої програми «IT-освіта в сільській місцевості», яка дозволяє мешканцям сіл оволодіти базовим IT-навичкам.

it-zmahannia-3

Читайте також: Військова агресія, теракт та напад: психолог розповіла, як говорити з дітьми.

 

 

Фото організації BrainBasket


  адміністратор   14 груд. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення