Особливі діти представляли свої картини

У Вінниці відбулася благодійна акція «Такі як всі»

17 грудня 2018, 13:34

Особливі діти представляли свої картини

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці відбулася благодійна акція «Такі як всі»

  адміністратор   Додати коментар

Під час акції було представлено картини, намальовані особливими дітьми. Про це повідомляє Vlasno.info. з посиланням на сайт Вінницької облради.

Протягом трьох тижнів 14 особливих діток творили свої картини, аби довести всім вінничанам, що вони такі як всі. На полотнах можна побачити все – від вибуху на Чорнобильській АЕС до доньки Герміони. Допомагали юним митцям професійні художниці із студії "Mona art hub" Марина Завальнюк та Анна Борачук.

– Ідея такої благодійної акції виникла дуже спонтанно, я вирішила організувати для п'ятьох діток та їхніх матерів день арт-терапії, в який вони могли б розслабитись і звільнитись від буденних проблем. На мою ідею відразу відгукнулись дівчатка-художниці і ми провели перше заняття. Досвід був настільки вдалим, що виникло бажання його продовжити. І ми почали сміливо запрошувати більшу кількість діток, так поступово їх число зросло до 14, – розповідає Мирослава Слободянюк.

У заході взяли участь дітки з синдромом Дауна, аутизмом, ДЦП, різним порушеннями мовного апарату, з вродженою прогерією та епілепсією.

– Досвід роботи з особливими дітками був для мене першим. Звісно, в процесі виникали певні труднощі, але ми впевнено їх додали з допомогою мам, які були присутні на занятті. Таким діткам з вадами розвитку арт-терапія допомагає розширити уявлення про навколишній світ, розвинути дрібну моторику рук, дозволяє отримати позитивні емоції, привчитися до творчості, розвинути самостійність та позбутись психологічних меж, страхів (раптом не вийде так, як потрібно), – говорить Анна Борачук.

Під час благодійної акції діти представляли свої картини, розповідали свої історії з життя та отримували різноманітні подарунки. В рамках заходу також відбувся благодійний аукціон, під час якого присутні мали можливість придбати картини вінницьких художників.

– Проект ми плануємо продовжити наступного року. Вже скоро розробимо і знімемо соціальні ролики, які представлятимемо на заходах, пов'язаних з особливими дітками. До речі, це не перший захід, який ми організовуємо разом з Мирославою Слободянюк. Ми і надалі з радістю робитимемо усе можливе, аби особливі дітки були щасливими, а їх батьки розуміли що у них є підтримка, – додала благодійниця Людмила Анатоліївна.

Читайте також: Прокуратура виявила небезпечні дитячі майданчики на Вінниччині.

 

Фото: vinrada.gov.ua

 


  адміністратор   17 груд. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення